ABD Gazze'ye 11. Hava Yardimini Gerçeklestirdi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM) tarafindan yapilan açiklamada, Gazze Seridi’ne 11. havadan yardim operasyonunun gerçeklestigi belirtildi.

ABD Gazze'ye 11. Hava Yardimini Gerçeklestirdi
Israil’in saldirilarini sürdürdügü ve insani yardimlarin girisini engelledigi Gazze Seridi’ne yapilan havadan yardimlara her gün bir yenisi daha ekleniyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM) tarafindan yapilan açiklamada, “Devam eden çatismalardan etkilenen sivillere temel yardim saglamak amaciyla bugün yerel saatle 12.12’de Gazze Seridi’nin kuzeyinde 11. havadan insani yardim indirme operasyonu gerçeklestirildi.

Ortak operasyonda ABD askerleri ile 2 C-130 ve 1 C-17 Globlemaster III tipi uçak yer aldi. ABD’ye ait uçaklar 35 bin 700’den fazla hazir gidayi ve 31 bin 800 sise içme suyunu büyük bir ihtiyaç bölgesi olan Kuzey Gazze’ye indirerek sivillerin kritik yardimlara erisimini saglamistir” ifadeleri kullanildi.

Açiklamada, ABD Savunma Bakanliginin havadan yardim indirme operasyonlarinin, ABD ve ortak ülke hükümetlerinin insanlarin acilarini hafifletmeye yönelik devam eden çabalarina katkida bulundugu belirtilirken, havadan teslimatlarinin devam etmesinin planlandigi aktarildi.
Kaynak: İHA