6 Yasindaki Çocuktan Cinsel Istismar Sanigina Açiklamasi 'Ona Tokat Atin'

Kocaeli’de 5 yasindaki kiz çocugunu "Sana dondurma verecegim" diyerek evine çagirdigi ve cinsel istismarda bulundugu iddia edilen sanik ilk kez hakim karsisina çikti. Sanik, "Kafamin içinde bir seyler var" diyerek suçlamayi kabul etmedi, magdur kiz çocugu ise olayin defalarca yasandigini, sanigin da kimseye bir sey söylememesi için kendisini tembihledigini ve para verdigini söyledi. Kiz çocugu "Sikayetçi misin?" sorusuna ise "Ona tokat atin" cevabini verdi.

6 Yasindaki Çocuktan Cinsel Istismar Sanigina Açiklamasi 'Ona Tokat Atin'
Iddiaya göre, 2023’de yabanci uyruklu A.K. (25) isimli süpheli, kuzeninin 5 yasindaki kizi A.K’yi "Sana dondurma verecegim" diyerek evine çagirdi ve çocuga cinsel istismarda bulundu. Süpheli, kiz çocuguna ve erkek kardesine de para vererek, kimseye söylememeleri için tembihledi. Eve giden çocuklarin durumu annesine anlatmasi üzerine konu polise intikal etti. Süpheli A.K. gözaltina alindi. Ifadesi alinan süpheli, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Çocuga saldiran ben degil bir baskasidir"

Tutuklu sanik A.K. Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesince ilk kez hakim karsisina çikti. Durusma salonunda tutuklu sanik A.K., magdur A.K’nin annesi, taraf avukatlari ve tercümanlar hazir bulundu. Magdur A.K. ise "adli görüsme odalari" (AGO) sisteminden uzman ve tercüman araciligiyla hazir edildi. 8 yildir Türkiye’de yasadigini söyleyen sanik A.K., "A.K. benim kuzenimin kizi olur. Ailecek birbirimize gidip geliriz. Kiz çocuguna karsi hiçbir eylemde bulunmadim, suçlamalari kabul etmiyorum. A.K’ye karsi cinsel eylemde bulunmadim, agzini kapatmadim. Çocuga saldiran ben degil bir baskasidir. Sanki kafamin içinde bir seyler var. Buna iliskin Türkiye’de psikolojik tedavi görmedim. Ben, kardesim ve 2 kuzenimle birlikte bekarlar evinde kaliyorum" dedi.



"Sanik kizim ile oglumu evine götürerek kendilerine dondurma verecegini söylemis"

Olaya iliskin bildiklerini anlatan magdur A.K’nin annesi Y.K., "Sanik esimin amcasinin oglu olur. Ayni mahallede otururuz, evlerimiz birbirine yakindir. 4 erkek bekar yasadiklari için esim evlerine gitmemize izin vermiyordu. Biz sanigin evine gitmezdik ancak sanik sik sik bize gelirdi. A.K. isimli oglum olaydan 3 gün sonra bana olayi anlatti. Sanik, kizim ile oglumu evine götürerek kendilerine dondurma verecegini söylemis. Sanik evinde kizima cinsel istismarda bulunmus, agzina havlu koymus. Sanik daha sonra çocuklarima ’Kimseye bir sey söylemeyin’ diye tembih ederek para vermis. Kanser hastasi oldugum için olay günü uyuyordum, çocuklarim ise eltimdeydi. Sanik çocuklarimi eltimden alarak evine götürmüs. Çocuklarimin bugüne kadar hiç yalan söylemedi. Saniktan sikayetçiyim" seklinde konustu.



"Bana bozuk para, erkek kardesime ise kagit 5 TL verdi"

Olaya iliskin tercüman ve uzman esliginde dinlenen magdur kiz çocugu A.K., "Olay oldugunda 5 yasindaydim. Simdi 6 yasina girdim. Sanik A.K. sürekli bize geliyordu. Ben nereye gitsem pesimden geliyordu. Olay günü A.K. beni evime götürdü, üstümü çikardi yasananlari kimseye anlatmayalim diye de bana ve erkek kardesime para verdi. Bana bozuk para, erkek kardesime ise kagit 5 TL verdi. Sadece bir kez degil, defalarca üstümü çikartti" dedi.



"Ona tokat atin"

"Sikayetçi misin?" sorusuna ise çocuk, "Ona tokat atin" cevabini verdi. Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA