Haliliye Agiz Ve Dis Hastanesi Törenle Açildi

Sanliurfa’da yapilan Haliliye Agiz ve Dis Hastanesi, düzenlenen törenle açildi.

Haliliye Agiz Ve Dis Hastanesi Törenle Açildi
Açilis törenine, TBMM Baskanvekili Bekir Bozdag, Sanliurfa Valisi Hasan Sildak, Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Baskani Mehmet Canpolat, Sanliurfa Il Saglik Müdürü Abdullah Solmaz ve vatandaslar katildi.

Haliliye Belediyesi tarafindan bölgeye kazandirilan hastane, çocuk acil, çocuk poliklinigi ve dis hastanesi olarak hizmet veriyor. 50 ünit ve 5 yatak kapasiteli dis poliklinikleri, 2 adet dahiliye servisi, 2 adet çocuk acil poliklinigi ve çocuk poliklinigi ve 7 gün 24 saat çocuk acil poliklinigi ile hasta kabulüne basladigi bildirildi.

Törende açilis konusmasini yapan Sanliurfa Il Saglik Müdürü Abdullah Solmaz, "Su an açilisini yaptigimiz bu tesisimiz, Haliliye Belediyesi tarafindan yapilarak il saglik müdürlügümüze tahsis edilmistir. Müdürlügümüz tarafindan tibbi cihaz ve tefrisati yapilan bu modern tesis ile Haliliye ilçemizin agiz ve dis sagligi hizmetlerini, daha etkin ve kaliteli bir sekilde sunmayi hedefliyoruz. Hastanemiz son teknolojiye sahip ekipmanlari ve uzman kadrosuyla siz degerli vatandaslarimiza hizmet verecektir. 5 yatakli servis ayrica semt poliklinigi ve çocuk acil poliklinigi ile hizmet vermektedir. Hastanemizde günlük yaklasik 650 vatandasimiz dis ve agiz sagligi hizmeti almaktadir. Hastanemizin ön tarafinda 2 adet çocuk, 2 adet dahiliye poliklinigi, kadin dogum ve 24 saat hizmet veren çocuk acil poliklinigi bulunmaktadir” dedi.

Haliliye Belediye Baskani Mehmet Canpolat ise bölgenin ihtiyaci olan hastaneyi açmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledI Canpolat, “Devtesti, Süleymaniye Ahmet Yesevi Mahallesi deyince yaklasik 140, 150 binlik bir nüfus, buradaki bacilarimiz, kardeslerimiz bizden buraya yakin bir hastane talep ediyorlardi. Biz de dedik ki insallah ‘sözümüzün eriyiz, Haliliye’nin neferiyiz’ bir göreve gelelim. TBMM Baskanvekilimiz Bekir Bozdag’a ve milletvekillerimize tesekkür ederim. Hemen burayi bir hastaneye dönüstürün, alt tarafi da yine semt poliklinigi içinde acilin bulundugu çocuk doktoru istiyorlardi, çocuk doktoru suan iki tane, dahiliye doktoru 2 tane, kadin dogum doktorumuz nitekim il saglik müdürümüz sag olsun, onun da atamasi yapilmis, o da göreve baslayacak. Bugün burada bu hastanemizi açmanin gururunu yasiyoruz” ifadelerini kullandi.

Vali Hasan Sildak ve TBMM Baskanvekili Bekir Bozdag da birer konusma yaparak emegi geçenlere tesekkür etti. Yapilan konusmalarin ardindan kurdelenin kesilmesiyle Haliliye Agiz ve Dis Sagligi Hastanesinin resmi açilisi gerçeklesti.
Kaynak: İHA