Enerji Bakani Bayraktar Açiklamasi 'Diyarbakir'da Günlük 15 Bin Varile Yakin Petrol Üretiyoruz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraktar, “Diyarbakir bizim için önemli bir petrol yeri. Günlük 15 bin varile yakin petrol üretiliyor. Insallah yeni kesiflerle daha da yukariya götürecegiz” dedi.

Enerji Bakani Bayraktar Açiklamasi 'Diyarbakir'da Günlük 15 Bin Varile Yakin Petrol Üretiyoruz'
Diyarbakir’in Bismil ilçesinde seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraktar, burada yaptigi konusmada, “enerji alaninda sizlerin hayatini kolaylastirmak için nasil gayret ediyorsak, çalisiyorsak, belediyecilik de yine sizlerin hayatini daha konforlu hale getirmek, zamanla daha huzurlu sehirlerde yasamak için yapilacak hizmetleri içeriyor” diyerek, belediyecilik anlayislarinda insani, merkeze koyan, insanlarin önceliklerini dileyen bir anlayisla hareket ettiklerini söyledi.



81 il de Türkiye’nin 860 yerlesim yerinde bugün dogal gaz oldugunu belirten Bakan Bayraktar, “Kendi petrol ve dogal gazimizi çikartalim dedik. 2016 yilinda çok önemli bir strateji degisikligine gittik. Türkiye, kendi denizlerinde, kendi gemilerinde dogal gaz ve petrol aramaya basladi.

Ama önce adini terörle anilan Gabar, Kato daginda, daha önce hiç gidilmemis bölgelerde petrol aramaya basladik. Diyarbakir bizim için önemli bir petrol yeri. Günlük 15 bin varile yakin petrol üretiliyor. Insallah yeni kesiflerle daha da yukariya götürecegiz” dedi.

31 Mart seçimlerine deginen Bakan Bayraktar, söyle konustu:

“Büyüksehir belediye baskani olarak sizlere direkt olarak bu bölge insanina hizmet etsin. Merkezi yönetimle uyum içerisinde bütün mesaisini buraya ayiracak. Birileri biliyorsunuz belediye baskanligini yari zamanli olarak yapiyor. Belediye baskanligina gelip ertesi gün baska islere tevessül ediyor. Dolayisiyla bütün isi, mesaisi sizler olan, 7/24 sizlerin hizmetinde olacak bu belediyecilik anlayisina insallah sizlerin oylariyla ulasiriz. Bismil’imiz, Diyarbakir’imiz diger illerimiz çok daha güzel, huzurlu, temiz, çevreci sehirler olur.”

AK Parti’nin Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mehmet Halis Bilden ise, 56 gündür arazide olduklarini, ilçe adaylari, il teskilati ve milletvekilleriyle çok ciddi çalisma yürüttüklerini ifade etti.

Çok iyi gittigini aktaran Bilden, “Allah’a sükür saha çok iyi. Bu yil bizi en mutlu eden konu Diyarbakir’da hiçbir sekilde halki tas, soba, Molotof yok. Çok güzel bir seçim geçiriyoruz. Ilimizin önemli sorunlari var. onlara dönük cumhurbaskanimizin vizyonu çerçevesinde çok önemli projeler hazirladik. Hem büyüksehir olarak, hem ilçe olarak sokak sokak ilimizi geziyoruz. Vekillerimizle beraber disaridaki 13 ilçemizi gezdik. Geçen hafta bitirdik. Tek bir projeleri yok. sadece yillardir bu vatandaslarimizi duygularini sömürerek bir siyasi propaganda yürütüyorlar. Bu sefer hemserimizin yaninda olacagini düsünüyorum. Oylari alarak insallah 17 arti büyüksehri alacagiz. Cumhurbaskanimiza, hükümetimize takdim edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA