Sanayi Bakani Kacir'dan Denizli OSB'ye Teknopark Müjdesi

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mesleki Egitim Merkezinde düzenlenen toplu açilis töreninde konusan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Bakan Kacir; “Denizli’mizin ikinci teknoparkini, Denizli Büyüksehir Belediyemizin de paydasliginda Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirecegiz. Denizli’mize hayirli olsun” diyerek müjde verdi.

Sanayi Bakani Kacir'dan Denizli OSB'ye Teknopark Müjdesi


Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkinma Ajansi (GEKA); Alternatif Turizm, Güdümlü Proje Destegi, Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi, Imalat Sanayinde Dijitallesme, Yenilikçi Genç Girisimcilik ve Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi kapsaminda 32 projeye destek sagladi. Tamamlanan projelerin açilisi için Denizli OSB Mesleki Egitim Merkezi’nde tören düzenlendi.



Projelerin açilis törenine Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Denizli Valisi Ömer Faruk Coskun, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, AK Parti Denizli Il Baskani Yücel Güngör, Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, Kalkinma Ajanslari Genel Müdürü Ahmet Simsek, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdogan, Denizli Sanayi Odasi Baskani Selim Kasapoglu, Denizli OSB Yönetim Kurulu Baskan Vekili Derya Baltali, Denizli OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Ugurlu, Selim Yaymanoglu, Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Tas ve DOSTEK Koleji ögretmen ve ögrencileri katildi.



“Denizli sanayisinin markalasmasini arttiracagiz”

Açilis töreninde konusan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir; “Denizli Mesleki Egitim ve Test Merkezi projesi ile tekstil ve makine sektörleri basta olmak üzere, sanayinin ihtiyaç duydugu alanlarda insan kaynagimizi aranan yetkinliklerle bulusturuyoruz. Denizli’mizin kalkinmasinin öncüsü imalat sanayimizin nitelikli aranan eleman ihtiyacini karsilayarak sanayimizin rekabet gücünü artiriyoruz. Önümüzdeki dönemde merkez bünyesinde yürütecegimiz çalismalarla Denizli sanayisinin yenilik, girisimcilik, teknoloji, tasarim ve markalasma kapasitesini artirmaya devam edecegiz. Imalat Sanayiinde Dijitallesme Projeleriyle; isletmelerimizin dijital dönüsüm çalismalarina faizsiz finansman sunduk. Isletmelerimizin verimliliklerinde yüzde 20, üretim kapasitelerinde yüzde 15 artis sagladik. Denizli’yle, Denizlililer ile el ele vererek, Türkiye Yüzyili bayragini zirveye çikaracagiz. Son 22 yildir oldugu gibi milletimizi yeni vizyonlar, yeni hedefler, yeni programlarla bulusturacagiz” dedi.



Bakan Kacir’dan Denizli OSB’ye teknopark müjdesi

Denizli’ye önemli bir müjde de veren Bakan Kacir; “Denizli’de sanayicilerimizle ve Belediye Baskanlarimizla ve Valiligimizle istisarelerde bulundu. Denizli’mizin ikinci teknoparkini, Denizli Büyüksehir Belediyemizin de paydasliginda Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirecegiz. Denizli’mize hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Denizli OSB Yönetim Kurulu Baskan Vekili Derya Baltali, Sanayi ve Teknoloji Bakani M. Fatih Kacir’a hediye takdim etti. Ardindan 32 projenin açilis kurdelesi Bakan Kacir, protokol üyeleri ve DOSTEK Koleji ögrencileriyle birlikte kesildi.

Bakan Kacir, DOSTEK Koleji ögrencilerinin çalismalarina hayran kaldi

Açilis töreninin ardindan DOSTEM’de yer alan atölyeleri ve DOSTEK Koleji ögrencilerinin çalismalarini inceleyen Bakan Kacir, stantlari tek tek inceledi. Ögrencilerle sohbet eden ve çalismalari hakkinda bilgiler alan Bakan Kacir, ögrencilerle hatira fotografi çekilmeyi de ihmal etmedi. Bakan Kacir, DOSTEK Koleji’nin basari panosuna günün anisina “Tebrik ederim” yazarak imzaladi.
Kaynak: İHA