Saglik Bakani Koca Açiklamasi 'Randevu Alip Gelmeyenlerin Sayisi 23 Milyon Kisi'

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Düzce’de esnaf ziyaretinin ardindan yaptigi açiklamada, “Türkiye genelinde MHRS’den randevu alip gelmeyenlerin sayisi 23 milyon” ifadelerini kullandi.

Saglik Bakani Koca Açiklamasi 'Randevu Alip Gelmeyenlerin Sayisi 23 Milyon Kisi'
Saglik Bakani Fahrettin Koca, Düzce’de esnaf ziyareti gerçeklestirdi. Esnaf karsilikli sohbet eden Bakan Koca, daha sonra Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek bölgeye yapilmasi planlanan egitim ve arastirma hastanesinin alanini incelemesinin ardindan basin açiklamasinda bulundu.

“Bir baska hastanin hakkini gasp etmis oluyor”

Bakan Koca, MHRS’den renduvu alip gelmeyenlerin hasta kisilerin haklarini gasp ettigini belirterek, “MHRS ile ilgili sorunlarimiz devam ediyor. Türkiye’de bakilan hastanin yarisi MHRS ile bakiliyor. Diger yarisi ise randevusuz hastalardan olusuyor. Acil hastalar disinda randevusuz hastalara hastaneye geldiklerinde bakilmis oluyor. Düzce için bunu düsündügümüzde 2023 yilinda toplam bakilan hasta sayisi 1 milyon 800 bin kisidir. 400 bin kisi acil üzerinden müracaat etmis. 500 bine yakin kisi ise MHRS üzerinden gelen hastalar. Randevu ile bakilanin 2 katindan fazlasi randevusuz bakilmis oluyor. Türkiye genelinde MHRS’den randevu alip gelmeyenlerin sayisi 23 milyon kisi. Düzce’de randevusuna gelmeyen kisi sayisi ise 100 bin kisi. Türkiye genelinde 23 milyon kisi üstelik bir baska hasta vatandasimizin saglik hizmetini almasinin önüne geçiyor. Bir baska hastanin hakkini gasp etmis oluyor. Bu anlamda çok hassasiyet göstermeliyiz” seklinde konustu.



“4 yil içinde 56 bin uzman hekimimiz mezun olacak”

56 bin uzman hekime yeni uzman hekimlerin katilacagini belirten Koca, “Önümüzdeki 4 yil içerisinde kamu hastanelerimizde çalisan 56 bine yakin uzman hekimimiz var. 4 yil içinde de bir bu kadar saha uzman hekimimiz mezun olmus olacak. Önümüzdeki 4 yil sonunda 56 bine yakin uzman hekimimiz daha olacak. Uzman hekim sayimiz iki katina çikmis olacak. Bu sorunlarimizin farkindayiz. Üzerinde gayretle çalistigimizdan emin olun. Önümüzdeki dönemde bu sorunlarin asilacagini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Sehir hastanesi konseptinde Egitim arastirma hastanesi”

Düzce’de yatak kapasitesinin bine çikarilacagini belirten Bakan Koca, “Düzce’de bu hastanemiz egitim arastirma hastanemiz degil. Düzce’nin nüfusu her geçen yil artiyor. Düzce’nin geciken egitim arastirma hastanesi söz konusu. Bunu biliyoruz. En önemli sorun arsa ile ilgili sorunlardi bu sorunlari Düzce Belediyesi çözdü. Var olan hastanemizin yakininda 38 dönümlük arazinin devir islemleri devam ediyor. Burada yeni sehir hastanesinde konseptinde bir hastane yapmak istiyoruz. Biz 355 yatak kapasitesi sayisini bin yataga çikartmak istiyoruz. Yani toplamda burada 650 yatakli bir hastane olusturmak istiyoruz. Muncurlu’da ki ek hizmet binasina da ek 150 yatakli BAHAR projesini hayata geçirecegiz. Bahar’in açilimi ise Bagimli hastalar için rehabilitasyon merkezi. Muncurlu’ya ek olarak bu merkezi yapacagiz. Toplamda burada bin yatakli sehir hastanesi konseptinde bir egitim arastirma hastanesi Muncurlu’da da ilave 150 yatakli BAHAR projesi ile ilgili bir hastanemiz olacak” dedi.

Kaynak: İHA