Düzce'de Ramazan Gelenekleri Yasatiliyor

Düzce Belediyesi Ramazan etkinlikleri çadiri, ikinci aksamda çocuklari agirladi. Teravih sonrasi baslayan etkinliklerde Hacivat-Karagöz gösterisi yapildi, çesitli ikramlarin yani sira yarismalar düzenlendi.

Düzce'de Ramazan Gelenekleri Yasatiliyor
Düzce Belediyesi eski ramazanlari aratmiyor. Cedidiye Meydani’nda kurulan ramazan etkinlikleri çadiri, ikinci günün aksaminda Düzceli çocuklar ve ailelerini agirladi. Teravih sonrasi geleneksel yarismalarin düzenlenmesi ile baslayan çocuk festivalinde ev sahibi Düzce Belediyesi olurken Düzce Belediye Baskan Yardimcisi Burçin Sarican aileler ve çocuklara tesekkür ederek “Bu aksam burada bizleri bir araya getiren bu organizasyonlarin mimari Baskanimiz Faruk Özlü’ye tesekkür ediyoruz, sizlere tesekkür ediyoruz. Yarismalarimiza katilarak hediye kazanan çocuklarimizi tebrik ediyoruz. Her aksam bu çadirda birbirinden güzel etkinlikler düzenlemeye devam edecegiz. Siz degerli hemsehrilerimizi de burada bekliyor olacagiz” seklinde konustu.

Eglencenin geç saatlere kadar devam ettigi organizasyonlarda sandalye kapmaca oyunu oynayan çocuklardan kazananlara hediye verildi.

Çocuk Festivali kapsaminda yüz boyama etkinliklerine katilan çocuklar çesitli masa oyunlarinda maharetlerini de sergiledi.

Programin devaminda eski bir Ramazan gelenegi olan Meddah ile Hacivat-Karagöz gösterileri yapildi. Gösterileri ikram edilen patlamis misir esliginde dikkatle izleyen çocuklar gönüllerince eglendi.
Kaynak: İHA