Bu Kadarina Pes Açiklamasi Uyusturucu Maddeyi Midesinde Saklamis

Elazig Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince düzenlenen operasyonda, ’bu kadarina da pes’ dedirten bir durumla karsilasildi. Durumundan süphelenilerek durdurulan sahsin midesinden 97 parça halinde 742 gram metamfetamin çikti.

Elazig Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan, uyusturucu ile mücadele kapsaminda, uyusturucu ve uyarici madde ticareti, kullanimi ve sevkiyatinin engellenmesine yönelik 9 Mart 2024’te çalisma gerçeklestirildi.

Yapilan çalismalarda, sinir illerinden Türkiye’ye giris yapan ve akabinde yolcu otobüsü ile Istanbul’a gitmekte olan yabanci uyruklu 1 süpheli sahsin Elazig’da üst aramasi gerçeklestirildi.

Yapilan aramada, 21 parça halinde 168 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Polis ekiplerince süpheli sahsin midesinde uyusturucu madde olabilecegi degerlendirilerek Firat Üniversitesi Hastanesinde yapilan iç beden muayenesi neticesinde 97 parça halinde 742 gram metamfetamin maddesi oldugu tespit edildi. Uyusturucu, mide ve bagirsaktan dogal yollarla çikartildi. Sahistan toplamda 118 parça halinde 910 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Süpheli sahis uyusturucu madde ticareti yapmak suçundan gözaltina alindi. Zanli, emniyetteki islemlerinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA