Bagcilar'da Ölen Kadini Posetlere Sarip 10 Gün Ayni Evde Yasayan Süpheli Ve 2 Arkadasi Yakalandi

Bagcilar’da uyusturucu madde kullandiktan sonra basina aldigi darbe sonucu ölen kadini posetlere saran ve 10 gün cesetle ayni evde yasayan sahis ile birlikte olayi bildikleri halde ihbarda bulunmayan 2 kisi gözaltina alindi. Cesetle ayni evde 10 gün yasayan sahsin ifadesinde sabah kalktiginda kadinin hareketsiz oldugunu gördügünü ve olayin kendi üzerine kalacagini düsünerek kimseye haber vermedigini söyledigi ögrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Yeni Mahalle’de 4 katli bir apartmanin bodrum katinda oturan Ensar A. (60), 3 ay önce Bagcilar’da Songül Kurt (48) ile tanisti. Kurt, kisa zaman sonra Ensar A.’nin evinde yasamaya basladi.

Iddiaya göre, çift bir süre önce evde uyusturucu madde kullandi. Daha sonra maddenin etkisi ile Kurt yere düserek basina aldigi darbe sonucu hayatini kaybetti. Ensar A., cesedi posetlere sardi ve evin bir odasina birakti. 10 gün sonra Ensar A.’nin evine misafir olarak gelen 2 kisi, posetlere sarili cesedi gördü ve evden ayrilarak baska bir arkadasina durumu anlatti. Durumu anlattiklari kadin, duyduklarini 10 Subat Pazar günü polise söyleyerek ihbarda bulundu. Polis ekipleri, ihbar edilen eve baskin düzenledi ve posetlere sarili halde kadin cesedi ile karsilasti.

Kadinin cesedi incelemenin ardindan Adli Tip Kurumu morguna götürüldü. Adli Tipta yapilan incelemede kadinin basina aldigi darbe sonucu hayatini kaybettigi belirlendi. Konuya iliskin polis ekiplerinin yaptigi çalismalar çerçevesinde Ensar A., R.B. (30) isimli kadin ile O.D. (43) isimli erkek sahis yakalanarak gözaltina alindi.

Gözaltina alinan Ensar A.’nin yaklasik 10 gün önce beraber uyusturucu madde kullandiklarini Songül Kurt’un düsme sonucu kafasini sehpaya çarptigini, kaldirmaya çalistiginda ’beni birak’ demesi üzerine birakip yattigini, sabah kalktiginda ise sahsin hareketsiz oldugunu gördügünü ve olayin kendi üzerine kalacagini düsünerek kimseye haber vermedigini, koku nedeniyle 4 gün önce cesedi posete koydugunu söyledigi ögrenildi. Ensar A., R.B., O.D. isimli süpheli sahislarin yapilan sorgulamasinda; silah, narkotik, sahtecilik, hirsizlik, yagma gibi suçlardan çok sayida suç kayitlari oldugu, ayrica O.D. isimli sahsin uyusturucu madde bulundurmak, kullanmak suçundan arandigi tespit edildi. Konu ile ilgili yakalanan sahislar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA