Aydin'da Sokak Köpegi Bir Batinda 12 Yavru Dogurdu

AYDIN – Aydin Efeler Ilçesi’ne bagli Umurlu Mahallesi’nde bir sokak köpegi ayni batinda 12 yavru birden dogurdu. Görenleri sasirtan sokak köpeginin yavrularini saglikli bir sekilde büyütebilmesi için mahalle sakinleri eve alip beslemeye basladi.

Aydin'da Sokak Köpegi Bir Batinda 12 Yavru Dogurdu
Aydin Umurlu Mahallesi’nde dogal ve endemik bitkiler üzerine patentli çalismalar yapan Karya Farma HBX Ar-Ge çalismalarinin sürdürüldügü bölgeye gelen bir sokak köpeginin dogum yapacagini anlayan mahalle sakinleri köpege yardimci olmak için evlerini açtilar. Kisa süre sonra doguma yapmaya baslayan köpek bir batinda 12 yavru birden dogurdu. Mahalle sakinlerini adeta sasirtan sokak köpeginin yavrularini bakabilmesi için anne köpek özel olarak beslenmeye baslandi.

Mahalledeki kedi ve köpekleri beslediklerini ancak Sarikiz Karya adini verdikleri sokak köpeginin herkesi sasirttigini belirten Hakan Baslik, “Mahallemizdeki sokak hayvanlarini besleme yaparken bu köpegimiz de besleme yaptigimiz canlar arasina geçen yil dahil olmustu. Hamile oldugunu farkettik. Dogumu yaklasinca adeta bize sigindi. Biz de kapimizi açip onu evimizin bahçesine aldik. Uygun bir dogum ortami hazirladik. Köpek dogum yapmaya baslayinca gözlerimize inanamadik. Bir batinda tam 12 yavru dogurdu. Bu kadar yavruyu bakamayacagini düsünerek köpegi yavrularini büyütünceye kadar misafir edecegiz” dedi.

“Sahipsiz Canlar Huzur Köyü Projesi ile bakima alinacak”

Aydin’in en önemli sorunlarindan birinin sokak hayvanlari oldugunu ve bu sorunun çözümüne iliskin HBX Ar-Ge olarak bir proje baslattiklarini belirten Karya Farma Ar-Ge Koordinatörü Hakan Baslik, “Ilimizin hatta ülkemizin bu sorunun çözümü için ‘Sahipsiz Hayvanlar Huzur Köyü’ adli bir proje hazirladik. Insallah yer konusundaki sikintilari bir an önce çözüp sahipsiz olan tüm sokak canlarini bu köye nakledip bakimlarinin da burada yapilmasini saglayacagiz. Ilk etapta sahiplendirmeye gayret edecegimiz bu canlar bu projenin ilk misafirleri olacak” diye konustu.

Bu arada bir köpegin bir batinda 12 yavru dogurdugunu ögrenen mahalle sakinlerinden bazilari meraklarini gidermek için köpegin bulundugu alana geldi. Mahalle sakinlerinden 69 yasindaki Terzi

Vedat Dondurmaci ve Muharrem Durmus Ilk defa bir köpegin bir batinda 12 yavru dogurduguna sahit olduklarini söylediler.
Kaynak: İHA