Tuzla'ya Tarihi Meydanda Yeni Bulusma Noktasi Açiklamasi Tuzla Vefa Kahvecisi Açildi

Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici, ilçeye yeni bir sosyal tesis daha kazandirdi. Tuzla Vefa Kahvecisi, tarihi Çesme Meydani’nda yogun katilimla açildi. Tuzlalilar, 770 metrekarelik alanda kahve keyfi yaparken, geçmise vefa duygusunu da yasadi. Açilista konusan Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, “Kahve bahane, asil önemli olan Tuzla’daki hizmetlerimizin güzelligi. Bir kahvenin kirk yil hatiri vardir. Bu hatiri da Tuzlalilardan hep gördük, görmeye de devam ediyoruz” dedi.

Tuzla'ya Tarihi Meydanda Yeni Bulusma Noktasi Açiklamasi Tuzla Vefa Kahvecisi Açildi
Tarihi Çesme Meydani’nda açilan Tuzla Vefa Kahvecisi, 770 metrekarelik alanda kahve keyfi sunuyor. Açilis törenine Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici, AK Parti Istanbul Milletvekili Müserref Pervin Tuba Durgut ve çok sayida vatandas katildi.

Tuzla Vefa Kahvecisi, 40 yil hatri olan kahvenin vefasini da göstererek, vatandaslarin tarihi alanda bulusmasini sagliyor.

“Bir kahvenin kirk yil hatiri vardir, bu hatiri Tuzlalilardan hep gördük”

Açilista konusan Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, burasinin sadece bir kahveci degil, ayni zamanda bir vefa noktasi oldugunu söyledi.

Yazici, “Bu meydan, mübadele döneminde Rum halkinin yerleskelerinin basinda gelen Çesme Meydani’dir. Biz de bu meydanda, Tuzla’da oturan vatandaslarimizin hatiralarini tekrar yasatabilmeleri için Tuzla Vefa Kahvecisi’ni açtik. Kahve bahane, asil önemli olan Tuzla’daki hizmetlerimizin güzelligi. Bir kahvenin kirk yil hatiri vardir. Bu hatiri da Tuzlalilardan hep gördük, görmeye de devam ediyoruz” dedi.



“Tuzla’yi daha mutlu bir ilçe yapmak için çalisiyoruz”

Baskan Yazici, ilçeye deger katan 550 projeyi hayata geçirdikten sonra da durmadi. Yeni dönemde de Tuzla’ya yeni eserler kazandirmaya devam ediyor. Baskan Yazici, “Tuzla’mizi daha güzel, daha yasanabilir, daha mutlu bir ilçe yapmak için çalisiyoruz. Tuzla’ya vefa gösteren herkese tesekkür ediyorum” dedi.



“Çocuklarimiz, torunlarimiz hepimiz burada bulusacagiz”

Tuzla Vefa Kahvecisi’ne gelen vatandaslar da memnuniyetlerini dile getirdi. 1924’ten beri Tuzlali olan Selma Aydogan, “Burasi bizim çocuklugumuzun meydanidir. Meydanimiz geri geldi, çok tesekkür ediyoruz. Çocuklarimiz, torunlarimiz hepimiz burada bulusacagiz” dedi.

Nigar Çelik ise “Böyle bir projenin hayata geçirilmesi çok güzel. Meydanin böyle degerlendirilmesi harika olmus. Ben su anda bile kaç kisiyle tanisip arkadas oldum” dedi.

Yasar Karakas da “Güzel bir hizmet. Ismi de çok güzel ‘Tuzla Vefa Kahvecisi’. Baskan Yazici’ya tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA