Ramazan Ayinin Ilk Teravih Namazi Büyük Çamlica Camii'nde Kilindi

Ramazan ayinin gelmesi ile bu aksam teravih namazi kilindi, vatandaslar aileleriyle birlikte büyük Çamlica Camisi’ne giderek dualar esliginde teravih namazlarini eda ettiler.

Ramazan Ayinin Ilk Teravih Namazi Büyük Çamlica Camii'nde Kilindi
Büyük Çamlica Camisi’ne teravih namazini kilmak içine gelen vatandaslardan Ibrahim Bedirhan Çiftoglu, Ramazan ayinin ilk teravih namazi ile ilgili olarak, "Ramazan geldi, biz de teravih namazini kilmak için Çamlica Camisi’ne geldik, tüm Müslümanlarin Ramazan’i mübarek olsun. Gazze’deki kardeslerimizin de Ramazan’i mübarek olsun insallah’’ dedi.

Ömer Salih Demir ramazan ayinin ilk teravih namazi ile ilgili olarak, ’’Ramazan ayi geldi kalplerimiz huzurla doldu, herkesin ramazan ayi mübarek olsun’’ ifadelerini kullandi.

Gençleri namaza davet eden Bekir Sitki Gönbe, "Ramazan geldi biz gençler olarak buradayiz hepimiz geldik. Gençlerimizi de davet ediyoruz, çok mutluyuz, 11 ayin sultani geldi, ramazan bayrami hepimize mübarek olsun’’ dedi.

Perihan Demiryilmaz Ramazan’in ilk gününü heyecanla karsiladiklarina deginerek, ’’Bu atmosferi yasamak istedik. 11 ayin sultanini burada karsilamak istedik, insallah hayirlara vesile olsun. Orucumuzu ibadetimizi 1 ay boyunca insallah Ramazan ayini güzel bir sekilde tamamlayacagiz geçirecegiz’’ seklinde konustu.

Merve Uras Ramazan ayinin mübarek olmasini temenni ederek, ’’Çok sükür ki 11 ayin sultanina kavustuk. Bugün de ilk teravihlerimizi Çamlica Camisi’nde kilmak nasip oldu. Tüm Müslüman aleminin Ramazani mübarek olsun insallah, herkese hayirli Ramazanlar diliyorum’’ dedi

Celil Bakirtas ramazan ayinin ilk teravih namazinin hayirli olmasini diledi ve su ifadeleri kullandi, ’’Hayirlisiyla ilk teravih namazimizi kildik. Yani geçen yildan bu yila erisemeyen abilerimiz kardeslerimiz muhakkak vardir, yani dünyayi kainati düsündügümüzde, bunun bir de sistemler içerisinde oldugunu düsündügümüzde hem hayvanlar, hem bitkiler , hem insanlar aleminde hem dünya gezegenler kainat aleminde yani bunlarin bir sahibi oldugu, muhakkak bunlarin kendi kendini olusmadigi apaçik ortada. Rabbimize sükürler insallah, Allah herkese insallah Islam dini nasip eder’’
Kaynak: İHA