Denizli OSB'de Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Uygulamalarina Yönelik Egitim Gerçeklesti

Toplumda çevre bilincinin olusmasi, temiz ve yesil bir çevre kazanimi konularini öncelik haline getiren Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlügü, önemli bir egitime imza atti. Denizli OSB Konferans Salonu’nda özellikle tekstil sektöründe hizmet veren firmalara yönelik ‘Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Uygulamalarinda Geçen Ram Baca Gazi Sifir Duman Atik ve Isi Geri Kazanimi’ egitimi gerçeklestirildi. 2N Mekatronik isbirliginde düzenlenen egitiminde 2N Mekatronik Kurucusu ve Genel Müdürü Nazim Uysal ve Denizli OSB Çevre ve Enerji Komisyonu Baskani Onur Yildirim konusma yapti.

Denizli OSB'de Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Uygulamalarina Yönelik Egitim Gerçeklesti
“DENIZLI YESIL DÖNÜSÜME ÇOK HAZIR”

Denizli OSB Çevre ve Enerji Komisyonu Baskani, Ege Mensucat Yönetim Kurulu Üyesi Ibrahim Onur Yildirim; “Tekstil sektörü yesil dönüsüme hazir bir sektör. Ilgili de bir sektör oldugu için bu konuda çok sansliyiz. Yesil dönüsüme çok önem veriyoruz. Bunun gibi etkinlikleri devam ettirmek istiyoruz. Bacalarin filtrasyonu ile ilgili sayilarin artmasi gerekiyor. Denizli’de tekstil sektörü olarak bu konuya oldukça açik ve istahlilar. Yesil dönüsüme çok hazir bir sektör oldugu için insallah yarinimiz çok daha güzel olacak” ifadelerini kullandi.

“ÜLKE GENELI ENERJI TÜKETIMINDE AYLIK YÜZDE 33 TASARRUF IMKANI”

Katilimcilarin ilgiyle dinledigi egitim hakkinda bilgiler veren 2N Mekatronik Kurucusu ve Genel Müdürü Nazim Uysal; “Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin mevzuatlarinda geçen ‘çevre temizligi’ ve ‘temiz üretim’ amaçli baca gazi filtre sistemlerinin gereklilikleri ve yüksek kalite ile üretimiyle ürün tanitimi konularinda bilgilerimizi paylasacagiz. Yeterlilik belgelerinden ve patentinden bahsedecegiz. Tanitacagimiz ürünün kurulu oldugu fabrikaya finansal ol

arak geri dönüsüm katkilarindan bahsedecegiz. Yüzde 33 gibi bir geri dönüs alinmakta. Ülke geneline yayilmasi amacindayiz. Ülke genelindeki enerji tüketiminde aylik yüzde 33 tasarruf yapilmis olacaktir” dedi.

Kaynak: İHA