Denizli Büyüksehirden 8 Mart'a Özel Dev Organizasyon

Denizli Büyüksehir Belediyesinin düzenledigi “Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali” 3 günde on binlerce vatandasi agirladi. Denizlililer, Türkan Soray’dan Zara’ya birçok ünlünün katildigi festivale yogun ilgi gösterirken, dev organizasyon girisimci kadinlarin da gözdesi oldu.

Denizli Büyüksehirden 8 Mart'a Özel Dev Organizasyon
Denizli Büyüksehir Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’ne özel dördüncüsünü düzenledigi Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali sona erdi. 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde kapilarini açan festival final günü de ünlüleri agirladi. Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi yine en yogun günlerinden birini yasarken Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve esi Berrin Zolan Denizlilileri yalniz birakmadi. Fatma Yildiz Salonu’nda sevenleriyle bulusan Masterchef Danilo Zanna düzenlenen söyleside Türk yemeklerinin güzelliginden bahsederek mesleki bilgilerini paylasti. Yaptigi esprilerle salonu gülmekten kirip geçiren Zanna, söylesinin sonunda sahneye davet edilen Baskan Zolan’a tesekkür ederek birlikte hatira fotografi çektirdi. Mehmet Gazi Solunu’nda ise sevilen Klinik Psikolog Beyhan Budak Denizlililerle bulustu. Budak kadinlarin yogun ilgi gösterdigi söyleside merak edilen sorulari yanitladi.

Zara, Denizlili kadinlar için seslendirdi

Festivalin final programinda ise Türk Halk Müzigi’nin usta ismi Zara, Özay Gönlüm Salonu’nda sahne aldi. En güzel eserlerini Denizlili kadinlar için seslendiren Zara’nin unutulmaz konserini Baskan Zolan ve esi Berrin Zolan da izledi. Ünlü sanatçi yaklasik 2 saat boyunca sahnede kalirken, salonu hinca hinç dolduran vatandaslar sarkilarina hep bir agizdan eslik etti. Konser sonunda, kadinlara verdigi deger nedeniyle Baskan Zolan’a tesekkür eden Zara, her basarili erkegin arkasinda bir kadin oldugunun unutulmamasi gerektigini kaydederek, salondan esi Berrin Zolan için alkis istedi. Tüm kadinlarin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü tebrik eden Baskan Zolan ise ünlü sanatçiya güzel konser için tesekkür etti. Baskan Zolan günün anisina Zara’ya üzerinde Denizli horozu bulunan kaide verdi.

260 girisimci kadin stant açti

Türk el sanatlariyla ugrasan kadin girisimci ve kadin sanatkârlarin desteklenmesi, gelismelerine yardimci olunmasi, unutulmaya yüz tutmus sanat ve zanaatlarin yasatilmasi ve aile bütçelerine katki saglamalari amaciyla dördüncü kez düzenlenen Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali’nde 260 girisimci kadin 8-10 Mart tarihleri arasinda stant açti. Konserlerden tiyatroya 3 gün boyunca dolu dolu geçen festivalde uzman isimler seramik sanati, saglikli beslenme ve girisimcilik konularinda workshop ve egitim verdi. Çocuklar için festival boyunca sihirbaz gösterimi, bando konseri, yüz boyama, palyaço, sosis balon dagitimi, planetaryum gösterimleri ve flash mob etkinlikleri yapildi.
Kaynak: İHA