Baskan Seçer Açiklamasi 'Her Kesimin Ve Herkesin Sorununa Çözüm Bulmak, Yaninda Olmak Için Çaba Sarf Ettik'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, esi Meral Seçer ile özel çocuklar ve aileleriyle Tarsus Gençlik Kampinda düzenlenen piknikte bulustu.

Baskan Seçer Açiklamasi 'Her Kesimin Ve Herkesin Sorununa Çözüm Bulmak, Yaninda Olmak Için Çaba Sarf Ettik'
Piknikte özel bireyler ve ailelerine seslenen Seçer, her kesimin ve herkesin sorununa çözüm bulmak, yaninda olmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Özel gereksinimli bireylerin ve ailelerin de yanlarinda olduklarini belirten Seçer, "Özel çocuklara ayirdiginiz zamani, yasadiginiz zorluklari, mesakkati tabi ki yasamayan, yasayan kadar bilemez ama belediye baskani hepsini bilmek zorunda. Belediye baskani herkesin acisini hissetmek zorunda. Evinde hastasi olmayan, hastasi olanin derdini bilmez, karni tok olan aç olanin halini bilmez ama belediye baskani bilecek. Isçinin, çiftçinin, özel çocugu olanin, kadinin, yaslinin, kimsesizin derdini bilecek. Onunla dertlenecek, çözüm üretecek. Biz 5 yildir böyle devam ettik" dedi.



"Yenisehir’de Otizm Aile Danisma Merkezi kurduk"

Vatandaslardan aldiklari destekle kendilerini daha güçlü hissettiklerini dile getiren Seçer, "Bize yönelik kötülüklere karsi hep dimdik ayakta durduk. Çünkü sorumlulugumuz var. Insanlar bize güvendi, inandi. Imkansizi imkana dönüstürdük, bugünlere geldik. Her zaman vatandaslarimizin destegi, sevgisi, saygisi bizim güç kaynagimiz oldu" ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediyesinin birçok dairesinin özel gereksinimli bireyler için önemli hizmetler verdigini aktaran Seçer, söyle devam etti: "Engelsiz yasam merkezimiz hizmetlerine zenginlestirerek devam etti. Yenisehir’deki engelsiz yasam parkimizda özel çocuklarimizla ilgili önemli hizmetler yaptik. 0-3 yas otizm tanisi konan çocuklarin egitimi için Yenisehir’de Otizm Aile Danisma Merkezi kurduk. Vatandaslarimizdan olumlu geri dönüslerini aliyorum. Bu memnuniyet beni ziyadesiyle memnun ediyor."

"Etkinliklere 12 bin 259 vatandasimizin katilmasini sagladik”

Özel gereksinimli bireylerle ilgili verdikleri hizmetleri, katilimcilarla paylasan Seçer, "Engelli transfer araci hizmetimiz kesintisiz devam etti. Akülü sandalye sarj istasyonlarimiz ilave istasyonlarla hizmetlerini sürdürüyor. Yine medikal malzeme yardimlarimiz, isaret dili tercümani hizmetimiz ve görüntülü destek hattimiz devam ediyor. ’Simit Arabam Engel Tanimam Projesi’ de devam ediyor. Sosyokültürel etkinlikler ve farkindalik çalismalari kapsaminda özel gün ve haftalarda özel gereksinimli bireylere yönelik etkinlikler gerçeklestiriyoruz. Bugüne kadar da yaptigimiz 188 etkinlige, 12 bin 259 vatandasimizin katilmasini sagladik" diye konustu.



"Alzheimer Yasam Merkezi hazirliyoruz"

Saglik Isleri Dairesi Baskanliginin evde saglik ve bakim ekibi sayesinde ulastiklari kisi sayisina deginen Seçer, bu kapsamda 5 bin 165 engelli bireye toplam 74 bin 177 kez bakim hizmeti verdiklerini vurguladi. Yeni açilacak saglik tesisleri hakkinda da bilgi veren Seçer, "Tarsus Atatürk Parki Saglikli Yasam Danisma Merkezi’nde 300 metrekarelik alanda psikolog, fizyoterapist ve diyetisyen esliginde psikolojik danismanlik, egzersiz ve saglikli beslenme ile kilo kontrolü konusunda danismanlik hizmetleri verecegiz. Bu birimde, hamilelikte de fiziksel aktivite ve egzersiz danismanligi da yapacaklar" dedi.

Alzheimer’in günümüzün ve çagimizin önemli hastaliklarindan olduguna isaret eden Seçer, Yenisehir’de 220 metrekare kapali alani Alzheimer Yasam Merkezi hazirladiklarini da duyurdu.

"Ayrim yapmadan hizmet etme gayreti içerisinde olduk"

Bugüne kadar İçel halkina Anamur’dan Tarsus’a kadar hiçbir ayrim yapmadan hizmet etme gayreti içerisinde olduklarini vurgulayan Seçer, "Ben ve çalisma arkadaslarim ile belediyede hizmet veren 11 bin kisi bu anlayisla çalisti. 1 Nisan’dan sonra da görevimize devam edecegiz. İçelli hemsehrilerim, 31 Mart aksami İçel’den tüm Türkiye’ye bir mesaj gönderecek ve ayrim yapmadan hizmetin sandiktan destek olarak dönecegini tüm gösterecek” diye konustu.

Özel çocuklar ve aileleri, verilen yemegin ardindan İçel Büyüksehir Belediyesi Kent Orkestrasi esliginde eglenme firsati buldu.
Kaynak: İHA