Balikesir'de Sosyal Bilimler Çalistayi Düzenlendi

Burhaniye ilçesinde, Balikesir Üniversitesi ile Celal Toraman Anadolu Lisesi paydasliginda ikinci kez düzenlenen Sosyal Bilimler Çalistayinda Iklim degisikligi temasi islendi Çalistaya Balikesir çevresinden 250 ögrenci katildi.

Balikesir'de Sosyal Bilimler Çalistayi Düzenlendi
Celal Toraman Anadolu Lisesinde koordinatörlügünü ögretmen Ferhat Baran’i yaptigi çalistayin akademik danismanligini Balikesir Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof.Dr.Fatil Satil ve BUBFA Turizm Bölümü Baskani Prof.Dr.Sabriye Çelik Uguz yapti. Sosyal bilimlerin farkindaligini artirmak, ögrencilerin bu alanlar hakkinda bilgi edinmelerini saglamak, sosyal bilimler alanlarini tanitmak ve interaktif etkinliklere ögrencilerin gelisimine ve iklim degisikligi konusundaki farkindaliklarinin artmasina katki saglamak amaciyla düzenlenen çalistaya, Balikesir ili sinirlarinda ögrenim gören 250 ögrenci katildi.

Alaninda uzman 29 akademisyen ve sanatkarin egitmenlik yaptigi çaliytayda, 21 farkli disiplinde 15 bilimsel, 9 sanatsal ve 2 sportif olmak üzere 26 atölye gerçeklestirildi.

Ögrencileri takdir ettigini anlatan Balikesir Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Fatih Satil, “ Balikesir Üniversitesi ile Celal Toraman Anadolu lisesinin arasinda gerçeklesen çaliytayi üniversite olarak çok degerli görüyoruz. Çünkü, lise ögrencilerinin Türkiye’nin ve dünyanin en önemli konusu iklim degisikligi temasi üzerine tamamen kendilerinin organize ettigi bir etkinliktir. Akademisyenlerle ögrencileri, lise ögrencilerini bulusturdular. Çok kiymetli bir çalisma. Ögrencilerimiz, dünyanin ve Türkiye’nin en önemli sorununa farkindalik olusturuyorlar. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.

Ögrencilerden Furkan Emre de, “ Bu sene okumuzda düzenledigimiz sosyal bilimler çalistayinda çekirdek kadrosunda görev aldim. Böyle bir etkinligi düzenlemekten çok büyük zevk aliyoruz. Gelen akademisyene ve katilimcilara çok tesekkür ediyorum” dedi.

Koordinatör ögretmen Ferhat Baran ise, “ Bu yil 21 farli disiplinde, 15 bilimsel, 9 sanatsal, ve 2 sportif atölyeyi gerçeklestiriyoruz. Balikesir genelinde ögrenim gören 250 lise ögrencisi ile çalistayimizi gerçeklestiriyoruz. Dolu dolu bir çalistay oluyor gerçekten. Bu yil 2’ncisi oldu. Ve devami gelecek. Ögrencilerim de çok istekli. Umarim bunu bir gelenek haline getirecegiz Her yil belirledigimiz konuda ögrencilerimizi bilinçlendirecegiz” diye konustu.

Ögrencilerden Benek Ecem Neoldum da, “ Ben de Sosyal bilimler Çalistayi koordinatör ögrencilerindenim. Bu sene çalistayimizin ikincisini düzenledigimiz için çok gururluyuz. Okul olarak çok mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA