Ankara'da Ramazan Davulculari Ilk Sahurla Birlikte Çalismaya Basladi

Ankara’da Ramazan ayinin gelmesinin ardindan davulcular ilk sahurla birlikte çalismaya basladi.

Ramazan ayinin gelmesi ile beraber Ankara’da ilk sahur heyecani basladi.

Ramazan ayinin gelmesi ile beraber Ramazan ayinin geleneklerinden olan davulcular da çalismaya basladi.

Vatandaslari sahura uyandirmak için çaba harcayan davulcular sokaklarda davul çalarak maniler söyledi.



“Yeni nesil olarak geleneklerimizi yasatmaya çalisiyoruz”

5 yildir Ramazan davulcusu oldugunu söyleyen Emir Cosan, geleneklerini yasatmaya çalistiklarini belirterek, “Asagi yukari 15 yildir davul zurna isi ile ugrasiyorum. 5 yildir kadar da sürekli ramazanlarda çalmaya basladim. Bu bin yillik bir gelenek ve biz de yeni nesil olarak geleneklerimizi yasatmaya çalisiyoruz. Muhtarlarimizin bize destegi büyük. Mahalle almamizda yardimci oluyorlar. Gece davul çalip gündüz bahsis topluyoruz. Geleneklerimizi yasatmaya çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Gece davulu biz çaliyoruz, gündüz bahsisi biz davulcuyuz diye baskalari topluyor”

Sahte davulcular nedeniyle sikintilar yasadiklarini dile getiren Cosan, “Gece sahur davulculugu hem keyifli hem de biraz yorucu ama keyifle yapilan is yormuyor. Geceleri ezan saatine göre sokaklara çikiyoruz. Ezan saatine bir saat kala insanlari uyandiriyoruz. Bu isi keyif alarak yaptigin zaman yorulmuyorsun. Belli günlerde de bahsis topluyoruz. Yasadigimiz sikintilarda oluyor. Gece davulu biz çaliyoruz gündüz bahsisi biz davulcuyuz diye baskalari topluyor” dedi.



Geceleri davulculuk yapmanin zor yanlarindan bahseden Cosan vatandaslari da sahte davulculara karsi bilgilendirerek, “Bu isin zor yanlari misal bu sene kisa denk geldi. Havanin soguk olmasi ve sokak köpekleri gibi zorluklari var. Hava sartlari etkiliyor bizi. Yagmur oldugu zaman, soguk oldugu zaman sikinti. Gerçek davulcu gündüz vakti gitmez kimsenin kapisina. Biz aksama dogru çikariz bahsis toplamak için yaka kartlarimiz ile beraber. Sahte davulcu sabah gider hem bize yakalanmamak için hem de sikinti yasamamak için. Yaka karti olmayanlara bahsis vermesinler, zaten muhtarlarimiz da bu konuda duyarlilar, paylasimlar yaptilar. Insanlarimiz da biraz duyarli olursa çok mutlu oluruz. Herkese simdiden hayirli sahurlar olsun. Seker tadinda bir bayram geçirmeyi dileriz” ifadelerine yer verdi.

Davul çalarak ve maniler söyleyerek vatandaslari sahura uyandiran Cosan vatandaslar tarafindan ilgi gördü.
Kaynak: İHA