Almanya'nin Köln Kentinde Ilk Teravih Namazi Kilindi

Almanya’da Müslümanlarin yogun olarak yasadigi Köln kentinde, Ramazan ayinin ilk teravih namazi Köln Merkez Camisi’nde kilindi.

Ramazan ayinin gelmesi ile Almanya’da Müslümanlarin yogun olarak yasadigi Köln kentinde Diyanet Isleri Türk Islam Birligi’ne (DITIB) bagli Köln Merkez Camisi’nde ilk teravih namazi kilindi. DITIB Genel Baskani Muharrem Kuzey, verdigi vaazda Ramazan ayinin anlam ve önemine deginerek, “Ramazan ayi, irademizi terbiye eden, bireysel ve toplumsal duyarliligimizi güçlendiren, beraberinde getirdigi güzel ögretilerle yasantimizi güzellestiren bir rahmet mevsimidir“ dedi.

Arkadaslariyla teravih namazi kilmaya gelen Davut Karapinar, "Mevlamiza sonsuz sükürler olsun Ramazan’a bizi yine kavusturdu. Bizde ilk teravih kilmak için Avrupa’nin en büyük camisinde yasayalim istedik o sebeple arkadaslarla buraya geldik insallah birazdan ilk teravih de safimizda yerimizi alacagiz. Birlikte bu duygulari kardeslerimizle yasayacagiz. Bu vesileyle herkesin ramazani mübarek olsun, Islam alemine hayirlar getirsin“ dedi.

Teravih namazi kilmaya gelen Hüseyin Tunç ise, “Teravih kilmaya geldik. Allah’ima sükürler olsun bizi bir ramazana daha kavusturdu. Islam alemine hayirli olsun. Insallah baris olsun“ ifadelerini kullandi.

Teravih namazina Türklerin yani sira farkli milletlere mensup çok sayida Müslüman katildi.

Kaynak: İHA