Düzce Konuralp Gazi Atli Spor Kulübü Kuruldu

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün öncülügünde, Düzce esrafindan seçkin isimlerin de destekleri ile “Düzce Konuralp Gazi Atli Spor Kulübü” kuruldu. 100 dönüm alanda hayata geçilecek ve Düzce’ye prestij katacak proje, spor ve turizm basta olmak üzere birçok sektöre katki sunacak.

Düzce Konuralp Gazi Atli Spor Kulübü Kuruldu
Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, ilin turizmden hak ettigi payi almasi için hayata geçirdigi projelere bir yenisini daha ekliyor. Geçmisi 2500 yil öncesine dayanan Konuralp Gazi diyari Düzce’de, ecdada vefanin en güzel yansimalarindan biri olacak Düzce Konuralp Gazi Atli Spor Kulübü için ilk adim atildi.

Faruk Özlü’nün öncülügünde, atçilik ile ugrasan sehrin seçkin esraflarindan olusan heyet, Düzce Valiligi Konuralp Bey Toplanti Salonu’nda bir araya gelerek Düzce Konuralp Gazi Atli Spor Kulübünün kurulus evraklarini imzaladi.

Vali Selçuk Aslan baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya, Baskan Faruk Özlü, AK Parti Düzce Il Baskani Hasan Sengüloglu, Düzce Gençlik ve Spor Il Müdürü Isa Yazici, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Nurhan Kartal ile kurucular kurulunda yer alan isimler katildi.



“Bu hizmet öncü bir vizyon gerektirir”

Valisi Selçuk Aslan yaptigi konusmada, tarihimizde atin ayri bir yeri oldugunu ve Türkler ile adeta bütünlesmis bir canli oldugunu söyledi.

Hayirli bir baslangicin ilk adimi için bir araya geldiklerini ifade eden Aslan, “Düzce Konuralp Gazi Atli Spor Kulübü’nün kurulmasini ilan etmek üzere bir aradayiz. Sehrimize hayirli olsun. Ögrencilik yillarimda Düzce’den geçerdim. Buradaki cennetvari güzellik itibariyle imrendigim bir diyardi. O zaman hayallerimde burada ne güzel ata binilir hep tahayyül etmistim. Bakanimiz benim gençlik hayallerimi ve Düzce ovasinda at binmeyi nasip kilacak diye ümit ediyoruz. Böyle öncü, Türkiye’de Ankara ve Istanbul gibi noktalarda olan bir hizmeti Düzce’ye getirmek, öncü bir vizyona sahip olmayi gerektirir. Bu adimi ilk atanlardan bir tanesi oluyoruz” dedi.



Spor ve turizmin gelismesi için önemli bir hamle

Baskan Faruk Özlü ise, Düzce Konuralp Gazi Atli Spor Kulübü projesinin ‘Insanlar Düzce’ye neden gelsin’ sorusu ile birlikte ortaya çiktigini ifade etti.

Düzce’nin Konuralp Gazi tarafindan atlar üzerinde fethedildigini ve kadim bir sehir olmasi için tarihi köklerimize ihtiyaç oldugunu vurgulayan Özlü, “Düzce’de en bakir oldugumuz konu turizm. Her hafta 10 bin kisi getirmemiz lazim ki, sehir canlansin, ekonomiye katkisi olsun. Konuralp’te yaptigimiz kazilar bu bölgeyi önemli bir destinasyon merkezi yapmak içindir. Insanlar Istanbul’a en yakin antik kent Düzce’de diyerek, Konuralp’e gelecek. En güzel Atli Spor Kulübü Düzce’de var diyerek, buraya gelecekler. Dolayisiyla hem spor, hem turizmin gelistirilmesi bakimindan çok önemli bir hamle diye düsünüyorum” ifadesinde bulundu.

100 dönüm arazide kurulacak

Kirazli Mahallesi mevkiinde hazineye ait 100 dönümlük arazinin bu amaçla Düzce Belediyesi’ne tahsis edildigini ve atli spor faaliyetlerinin merkezi olabilecek bir arazi oldugunu vurgulayan Özlü, Düzce esrafinin sahiplendigi projenin, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Binicilik Federasyonu tarafindan da desteklenecegini ifade etti.

Toplantinin ardindan kurucular kurulu tarafindan imzalanan “Düzce Konuralp Gazi Atli Spor Kulübü” kurulus evraklari Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü tarafindan Vali Selçuk Aslan’a teslim edildi.
Kaynak: İHA