Biden Açiklamasi 'Ürdün'deki Dostlarimizla Birlikte (Gazze'ye) Havadan Yardim Yapacagiz'

ABD Baskani Joe Biden, Amerika Birlesik Devletleri’nin Gazze Seridi’nde daha fazlasini yapmasi gerektigini belirterek, "Önümüzdeki günlerde Ürdün’deki ve diger ülkelerdeki dostlarimizla birlikte (Gazze’ye) havadan yardim yapacagiz” dedi.

Biden Açiklamasi 'Ürdün'deki Dostlarimizla Birlikte (Gazze'ye) Havadan Yardim Yapacagiz'
ABD Baskani Joe Biden, Beyaz Saray’da Italya Basbakani Giorgia Meloni ile bir araya geldi. Biden Oval Ofis’teki görüsmede basina yaptigi açiklamada, dün yardim bekleyen Filistinlilere düzenlenen saldiriya deginerek, saldiriyi “trajik ve endise verici bir olay” olarak nitelendirdi. Biden, “Yasanan can kayiplari yürek parçalayici. Insanlar o kadar çaresiz ki, masum insanlar ailelerini besleyemeyecek kadar korkunç bir savasin içinde kaldilar” dedi.

ABD’nin Gazze Seridi’nde daha fazlasini yapmasi gerektigini vurgulayan Biden, “Önümüzdeki günlerde Ürdün’deki ve diger ülkelerdeki dostlarimizla birlikte havadan yardim yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Bölgeye karayolu sevkiyatini artirma ve Israil’in yardimlarin ulastirilmasini kolaylastirmasi konusunda israrci olacaklarini belirten Biden, “Mazeret yok çünkü gerçek su ki Gazze’ye akan yardim yeterli degil. Masum hayatlar tehlikede, çocuklarin hayatlari tehlikede. Biz de onlar oraya daha fazla yardim götürene kadar buna seyirci kalmayacagiz. Sadece birkaç kamyon degil, yüzlerce kamyon göndermeliyiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA