Zam Isteyip Kiracisini Çatalla Yaralayan Ev Sahibi Hakkinda Karar Açiklamasi 7 Yil 1 Ay Hapsine Hükmedildi

Bakirköy’de kira zammini kabul etmeyen kiracisina hakaret ederek çatalla yaralayan ve evde bulunan bir kisiye de saldiran ev sahibi Mehmet Cengiz Bilik ve diger 2 sanigin yargilandigi davada karar açiklandi. Mahkeme sanik Bilik’in 7 yil 1 ay hapisle cezalandirilmasina hükmetti.

Bakirköy’de kira zammini kabul etmeyen kiracisina hakaret ederek çatalla yaralayan ve evde bulunan bir kisiye de saldiran ev sahibi Mehmet Cengiz Bilik ile 2 diger sanigin yargilandigi davada karar açiklandi. Bakirköy 39. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya tutuksuz sanik Nizam Simsek ile taraf avukatlari katildi.



“Gerekirse ayaklarina silah sikin”

Durusmada savunmasi sorulan sanik Simsek, “Samimi bir itirafta bulunmak istiyorum. Etkin pismanliktan yararlanmak istiyorum. Biz o dönemde bir tanidigim ile birlikte part time bodyguardlik ve koruma isleri aliyorduk. Ben, Serdar ve yanimizda çalisan Sahin isimli arkadas ile Sirinevler’de bir kafede Mehmet Cengiz ile görüstük. O gün oraya gittigimizde Mehmet Cengiz bize ‘Ataköy’de 400 dairem var kiralari toplarken yanimda bulunun’ dedi.

Biz de koruma isini kabul ettik. Bize ‘bir isim daha var o konuda da yardimci olur musunuz?’ diye sordu. Bir dairesi oldugunu, o daireye çöktüklerini ve kiraciyi çikarmasina yardim edersek karsiliginda 20 bin dolar alacagimizi söyledi.

Gerekirse ayaklarina silah sikin diyerek isi verdi. Ben o dönemde evlenmeyi düsündügüm ve asgari ücretle çalistigim için isi kabul ettim. Bir sonraki gün hanimefendinin evine gittik. Kapiya vurunca evde sadece bayanin olmasi ve Nadir’in olmamasi nedeniyle oradan ayrildik. Evden çikmasini dile getirdik. Bir an evvel bu evden çikarsaniz sizin için en hayirlisi olur dedik” ifadelerini kullandi.

7 yil 1 ay hapsine hükmedildi

Sanik savunmasinin ardindan kararini açiklayan mahkeme, sanik Mehmet Cengiz Bilik’in Nadir Önüç ve Guldzhakhan Kritchkaia’yi ‘silahla basit tibbi müdahale ile giderilebilecek sekilde yaralama’ suçundan toplam 20 ay hapisle cezalandirilmasina karar verdi. Mahkeme sanik Bilik’in ‘silahla tehdit’ suçundan ise 3 yil 1 ay 15 gün, ‘mala zarar verme’ suçundan 3 ay 10 gün, ‘cebir suretiyle birden fazla kisiyle konut dokunulmazligini ihlal’ suçundan 1 yil 8 ay, ‘hakaret’ suçundan ise 4 ay 5 gün hapisle cezalandirilmasina karar verdi. Sanik Bilik tüm bu suçlardan toplamda 7 yil 1 ay hapis cezasina çarptirildi. Öte yandan saniklar Nizam Simsek ve Serdar Ok’un ise ‘birden fazla kisi ile tehdit’ suçundan 2 yil 1 ay hapisle cezalandirilmasina hükmedildi.

Mütalaadan

Cumhuriyet savcisi mütalaasinda sanik Mehmet Cengiz Bilik’in 2 Temmuz günü kiracisi Guldzhakhan’in evine geldigi ve içerideki her iki katilana da saldirdigini belirtmisti. Bilik’in bu esnada elinde çatal oldugu belirtilen mütalaada, yaninda baska birinin de oldugu ve her iki katilanin da basit tibbi müdahale ile giderilebilecek sekilde yaralandigi kaydedilmisti. Sanigin ayrica evin buzdolabinda bulunan ürünleri yere firlattigi ve elindeki çatali göstererek küfür ettigi de ifade edilmisti. Daha sonra ev sahibi Bilik’in her iki katilana da hakaret ve “sizi öldürecegim, yasatmayacagim” diyerek tehdit ettigi mütalaada açiklanmisti. Sanik Bilik’in birlesen dosyaya eklenen saniklar Nizam Simsek ve Serdar Ok’u müstekiye göndererek, tehdit suçuna azmettirdigi de mütalaada kaydedilmisti. Mütalaada sanik Mehmet Cengiz Bilik’in “tehdit”, kasten yaralama”, “zincirleme sekilde hakaret”, "mala zarar verme” ve “konut dokunulmazligini ihlal etme” suçlarindan toplam 6 yildan 17 yil 9 aya kadar hapisle cezalandirilmasi istenmisti. Diger saniklar Nizam Simsek ve Serdar Ok’un ise "tehdit" suçundan 5’er yila kadar hapisle cezalandirilmalari talep edilmisti.
Kaynak: İHA