MSKÜ Akademisyenleri Adiyaman'daydi

Adiyaman’in Gölbasi ilçesinde 6 Subat 2023 depremlerinin 1. yil dönümü dolayisiyla saat “2023 Kahramanmaras-Türkiye Depremleri Uluslararasi Anma Konferansi” düzenlendi.

MSKÜ Akademisyenleri Adiyaman'daydi
Konferans Orta Dogu Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Georgia Teknoloji Enstitüsünün yani sira Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu, AFAD ile TMMOB Insaat ve Jeoloji Mühendisleri Odasinin katkilariyla düzenlendi.

Konferansta Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, deprem gerçeginin altini çizerek; afetlerle mücadelede iki temel nokta olan risk ve afet yönetimine dikkat çekti.

Konferansta Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Mühendislik Fakültesi Insaat Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi ayni zamanda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Deniz Ülgen, Prof. Dr. Murat Gül, Doç. Dr. Mehmet Rifat Kahyaoglu, Doç. Dr. Altug Saygili, Ars. Gör. Dr. Onur Toygar, Ars. Gör. Selda Durmaz Demir ve yüksek lisans ögrencisi Süleyman Arda Güler ile Aydin Adnan Menderes Üniversitesinden Prof. Dr. Selman Saglam, Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Özbek ve Insaat Mühendisleri Odasi Manisa Salihli Temsilciliginden Hasan Engin “6 Subat 2023 Depremleri Sonrasi Geoteknik Degerlendirmeler, Gölbasi-Adiyaman Incelemesi” konulu çalismalarini sundu. Ayrica yine ayni bölümden Dr. Ögr. Üyesi Vesile Hatun Akansel, Dr. Ögr. Üyesi Ebru Harmandar ve Dr. Ögr. Üyesi Osman Kaya “Kahramanmaras Depremlerinde Ön Degerlendirme Yöntemlerinin Ele Alinmasi” isimli çalismalarini çevrimiçi olarak katilimcilara aktardi.

Konferans sonunda Prof. Dr. Deniz Ülgen, “6 Subat depremlerinin yil dönümünde buradaki insanlarin acisini paylasmak ve beraber anmak için Gölbasi’na geldik. Depremlerden hemen sonra bölgeye gelerek yaptigimiz gözlemlerimizi sunup; edindigimiz bilgileri, çikarttigimiz dersleri paylastik” diye belirtti.

Kaynak: İHA