Karadeniz'deki Esrarengiz Patlama Sesi Kiyi Sehirlerini Tedirgin Etti

Karadeniz sahilindeki sehirlerde aksam saatlerinde 4-5 kez duyulan patlama sesi, tedirginlige yol açti. Sahil güvenlik ekiplerinin de alarma geçtigi patlama sesinin henüz kaynagi bulunamazken, sonik patlama, denizin dibinde ya da yer altindaki gaz birikmelerinden kaynakli patlamalar gibi ihtimaller üzerinde duruluyor.

Karadeniz’de aksam saat 21.30-23.00 arasinda, araliklarla 4-5 kez duyulan patlama sesi ve yasanan sarsilma, Bartin, Kastamonu, Zonguldak, Sakarya gibi sahil sehirlerinde hissedildi.

Tedirginlige neden olan sesin ardindan Bartin’in Amasra ilçesindeki sahil güvenlik botlari da limandan uluslararasi sulara kadar olan hatta devriye atarak, sesin kaynagini tespit etmeye çalisti.

Önce deprem oldugunu düsünen vatandaslar, yasanan her patlama sesi ve sarsilmanin ardindan art arda 4-5 kez ayri patlama sesinin daha duyuldugunu belirterek, sesin sebebinin gaz birikmesi, uçaklarin yol açtigi sonik patlama olabilecegi yönünde yorumlar yapti. Sosyal medyanin da gündem olan esrarengiz patlama sesin kaynagi belirlenemezken, bazi sosyal medya kullanicilari ise sesin Samsun’un Terme beldesinden de sesin duyuldugunu ileri sürdü.

Sosyal medya kullanicilari uzun süre sesin sebebini ögrenmeye çalisti.
Kaynak: İHA