Bu Ameliyat Bölgede Sadece Elazig'da Yapiliyor

Elazig Firat Üniversitesi Hastanesi, Dogu Anadolu Bölgesinde gerçeklestirilmeyen kas ve iskelet sistemi tümörleri ameliyatlari gerçeklestirerek bölgeye hizmet saglamaya devam ediyor.

Bu Ameliyat Bölgede Sadece Elazig'da Yapiliyor
Elazig’da bulunan Firat Üniversitesi Hastanesi, basarili saglik hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor. Dogu Anadolu Bölgesinde ameliyati yapilmayan onkolojik vakalarin ameliyati, Doç. Dr. Sefa Key önderliginde gerçeklestirilmeye devam ediyor. Bölgede baska hastanede ameliyati yapilmayan ve Dogu Anadolu Bölgesinde sadece Elazig’da yapilan ameliyatlardan dolayi Firat Üniversitesi Hastanesinde yogunluk yasaniyor. Onkolojik vakalar hakkinda bilgilendirmelerde bulunan Ortopedi Uzmani Doç. Dr. Sefa Key, özellikle sebepsiz kas iskelet sistemi agrilari, ele gelen sislik veya kitlesel olusumlar için erken tani ve tedavinin öneminin önemli oldugunu belirtti.

Doç. Dr. Sefa Key, “Bu bölgede büyük bir eksiklik oldugu için kismen yogunlugumuz oluyor. Son haftalarda bu tip vakalarda bir aratis söz konusu. Hastalarimiz özellikle Bingöl, Tunceli, Mus ve çevre illerden gelmektedir. Bu hastalarin tedavisinde belirtmek istedigim konu, özellikle sislik, kitle, sebepsiz yere kas iskelet agrilarini mutlaka önemsemeleri ve bu konuda profesyonel bir destek almalarini tavsiye ediyoruz. Özellikle onkolojik tedavi alan ve tedavileri devam eden hastalarimizin onkolojik açidan sistematik muayenelerinin yapilmasinda fayda görüyoruz. Son zamanlar da bu konuda ihmal eden vatandaslarin basvurusu da söz konusu. Bu hafta içerisinde böyle bir hastamizi ameliyat ettik. Hasta bize kol agrisi ile Mus’tan geldi. Hastaya yapilan tetkiklerin ardindan kolunda tümör oldugunu tespit ettik. Bu hafta içerisinde cerrahi islemini gerçeklestirdik. Hastamizi önümüzdeki günler içerisinde taburcu etmeyi planliyoruz. Özellikle sebepsiz kas iskelet sistemi agrilari, ele gelen sislik veya kitlesel olusumlar için erken tani ve tedavinin önemini vurgulamaktayiz. Hastanemiz bu konuda bölgeye hizmet vermekte olup gerekli tedavileri de gerçeklestirmekteyiz” dedi.

Kaynak: İHA