Agri'da Gençlere Spor Ve Sanat Malzemesi Destegi

Agri’da Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan gönderilen spor ve sanat malzemeleri, gençlik merkezleri ve amatör spor kulüplerine dagitildi.

Agri'da Gençlere Spor Ve Sanat Malzemesi Destegi
Agri Valisi Mustafa Koç, Agri Gençlik Merkezi çok amaçli spor salonunda düzenlenen malzeme dagitim törenine katildi.

Törende konusan Koç, "Gelecegimizin teminati olan, en büyük zenginligimiz olan gençlerimize yönelik olarak devletimiz, kendilerini en iyi sekilde yetistirmek, gelistirmek ve bu noktada hayallerini gerçeklestirmek için onlara her zaman çesitli imkanlar sunmus ve bu imkanlardan en iyi sekilde faydalanmalarini saglamistir. Güçlü yarinlarimizin teminati olan gençlerimiz için spordan sanata, bilimden kültüre, egitime varincaya dek kendilerini gelistirecekleri güçlü altyapilar temin ederek her firsatta onlari desteklemistir. Devletimizin uygulamaya koydugu gençlik merkezleri, genç ofisleri, gençlik kamplari, spor tesisleri nitekim tüm bu hizmetlerin birer göstergesidir. Biz, devletimizin destekleri ve katkilariyla gençlerimizin sosyal, kültürel, sanatsal, sportif alanlarda kendilerini gelistirmelerine olanak saglayan ve bu alanlarda çesitli etkinliklere imkan taniyan il ve ilçelerimizin genelinde bulunan 8 gençlik merkezi ve 6 genç ofisimizle gençlerimize çesitli imkanlar sagliyoruz. Bu merkezlerimizde tarihi ve kültürel gezilerden kamplara, sanatsal faaliyetlere ve spor etkinliklerine kadar genis bir yelpazede etkinlikler düzenlenerek gençlerimizin kisisel ve sosyal gelisimlerine katki saglaniyor. Bu gençlik merkezlerimizin faaliyetlerini daha da güçlendirmek için simdi toplamda 74 kalemden olusan gençlik merkezleri atölye malzemelerinin dagitimini yapacagiz. Rabbim hayirli, ugurlu etsin insallah. Ayrica ilimizde faaliyet gösteren 14 amatör spor kulübümüze de çesitli spor malzemeleri destegi sagliyoruz. En büyük ümidimiz ve gurur kaynagimiz olan gençlerimizin spor alaninda daha aktif olmalarini saglamak, potansiyellerini en üst düzeyde kullanabilmelerine destek olmak ve her alanda daha saglikli yetismelerine yardimci olmak için elimizden gelen tüm çabayi göstermeye devam edecegiz. Istikbalimizin teminati olan ve cumhuriyetimizin güçlü yarinlarinda rol alacak olan genç kardeslerimize yapilacak her yatirim bilmeliyiz ki güçlü gelecegimize olan yatirimdir. Bu vesileyle gençlerimiz için yapilan yatirimlarin ve hayata geçirilen projelerin tekrar hayirlara vesile olmasini diliyor, emegi geçenlere tesekkür ediyorum" diye konustu.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Fedai Din ise,"Sayin Cumhurbaskanimiz ve bakanimizin gençlige verdigi önem sayesinde ilimizde 8 gençlik merkezi ve 6 genç ofis yapilmistir. Gençlerimize 7/24 hizmet vermektedir. Ilimizde gençlik merkezlerine üye olup etkinlik ve faaliyetlerimize katilan 41 bin 300 üye gencimiz bulunmaktadir. Gençlik merkezlerimizde deney yap atölyeleri, resim, müzik, el sanatlari, Kuran-i Kerim, Ingilizce kurslari, geziler, kamplar, sosyal sorumluluk projeleri gibi talep edilen her türlü etkinlikler yapilmaktadir. Yapilan tüm etkinliklerde yerel yönetimler, STK’lar ve tüm kurumlarla is birligi yaparak gençlerimize en iyi hizmet sunulmaktadir. Sayin valimizin destekleriyle alinan gençlik merkezleri atölye malzemeleri ve amatör sporun ilimizde daha da güçlü hale gelmesi için ihtiyaç duyulan spor malzemesi dagitimini gerçeklestirecegiz. Gençlerin daha iyi yetismesi için sizin öncülügünüzde devletimizin tüm imkanlarini seferber ediyoruz. Bu duygu ve düsüncelerle çalismalarimizda bizlerden destegini esirgemeyen Sayin Valimize, bizlerle is birligi yaparak çalismalarimiza güç katan kurum ve kuruluslarimiza kendim ve çalisma arkadaslarim adina sükranlarimi sunuyorum" dedi.

Konusmalarin ardindan Koç, gençlik merkezleri ve amatör spor kulüplerine malzeme dagitimini yapti. Koç, daha sonra resim atölyesi kursuna gelen kursiyerlerin resim sergisini gezdi, usta ögretici ve kursiyerler ile sohbet etti, gençlerin talep ve isteklerini dinledi.

Tören, müzik atölyesi kursiyerlerinin piyano ve keman dinletisi ile sona erdi.
Kaynak: İHA