96 Kisinin Öldügü Apartmanin Tutuklu Müteahhidi 'Kolon Kesildi' Diyerek Tahliyesini Istedi

Adana’da 96 kisinin öldügü Hasan Alpargün Apartmani’nin yikilmasina iliskin açilan davanin ikinci durusmasinda tutuklu müteahhit Hasan Alpargün yasini gerekçe gösterip serbest birakilmasini isterken, mahkeme heyeti ek bilirkisi raporu talep edip durusmayi erteledi. Kayip yakini ve dava avukati Besir Ekinci, "Sanigin iddia ettigi kolon kesme iddialari bu mahkemede tamamen çürütüldü. Bu iddia artik söz konusu degil" dedi.

96 Kisinin Öldügü Apartmanin Tutuklu Müteahhidi 'Kolon Kesildi' Diyerek Tahliyesini Istedi
Kahramanmaras merkezli 6 Subat depreminde Adana’nin merkez Çukurova ilçesini Güzelyali Mahallesi’nde 96 kisinin ölümü ile sonuçlanan Hasan Alpargün Apartmani’nin yikilmasi ile ilgili açilan davanin ikinci durusmasi Adana 12. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

"Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 22 yil 6 aya kadar hapis cezasi istemiyle açilan davada tutuklu yargilanan sanik Hasan Alpargün durusmaya Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.



"Kolon kesildigi için bina yikildi, tahliyemi istiyorum"

Ilk durusmadaki savunmasini yineleyen Alpargün, "Yasal tüm sartlari sagladim. Zemin etüdü yaptirdim, iskani zamaninda aldim. Hiçbir suç ve kabahatim yoktur. ITÜ raporu da bu yöndedir. 73 yasindayim ve hastaliklarim var, burada tedavi olamiyorum. Tahliyemi istiyorum. Benim yaptigim binada hiçbir sorun yok. Kolon kesildigi için bu bina yikildi" dedi.

Sanigin ardindan durusmaya katilan müstekilerin ifadeleri dinlendi. Durusmada arama kurtarma çalismalarina katilanlar betonlarin vinçle kaldirilirken dagildigini, taslari elle kirabildiklerini belirtti.

Cumhuriyet savcisi, sanigin binanin neden yikildigi ve sanigin kusur durumuna iliskin bilirkisi raporu alinmasi, bu asamada sanigin mevcut halinin devamina karar verilmesi ve eksik hususlarin giderilmesi yönünde mütalaasini bildirdi.

Mahkeme heyeti, Alpargün’ün tutukluluk halinin devamina, binanin neden yikildigi ve binanin yikilmasinda müteahhit olan sanigin kusur durumuna iliskin Konya Teknik Üniversitesinden bilirkisi raporu alinmasina ve eksik hususlarin giderilmesine karar vererek durusmayi 27 Haziran’a erteledi.

"Sonuna kadar süreci takip edecegiz"

Durusma sonrasi Hasan Alpargün Apartmani’nda hayatini kaybedenlerin yakinlari adina avukat Besir Ekinci gazetecilere açiklamalarda bulundu. Ekinci, “Ben, meslektaslarim ve aileler durusmayi son ana kadar bütün dikkatimizle izledik. Mahkeme, sundugumuz tüm delilleri, taleplerimizi, tanik beyanlarimizla beraber yeniden ve kapsamli bir rapor alinarak dosyaya sunulmasini talep etti. Yine sanigin iddia ettigi kolon kesme iddialari bu mahkemede tamamen çürütüldü. Bu iddia artik söz konusu degil. Ben ve arkamda görmüs oldugunuz meslektaslarim ve aile yakinlari olarak bizim gözlerimizde aci var, üzüntü var, keder var, hüzün var, ama tek bir sey yok o da korku. Hiçbir zaman da olmayacak. Sadece bu celse degil bundan sonraki bütün celselerde burada oldugu gibi yilmadan, dimdik ayakta giden canlarimizin hesabini sormak için süreci sonuna kadar takip edecegiz” ifadelerini kullandi.

Ayrica Avukat Ekinci, sanik Hasan Alpargün, durusmada hiçbir suçunun olmadigini öne sürdügünü söyledi.



Alpargün Apartmani’nda ki depremde anne, baba ve agabeyini kaybeden Azem Yaren Coskun ise adalet beklediklerini söyledi.

Coskun, “Mahkemenin tekrardan bilirkisi raporu aldirmasina yönelik ara karar çikarmasi gerçekten bizi rahatlatti. Bekledigimiz bir karardi. Insallah hak ettigimiz sonucu alacagiz. Bu sahsin gerekli cezayi almasini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA