Rusya'da Dogal Gaz Boru Hattinda Patlama Açiklamasi 6 Yarali

Rusya’nin Perm Bölgesi’nde dogal gaz boru hattinda meydana gelen patlamada 2’si çocuk toplam 6 kisi yaralandi.

Rusya’nin Perm Bölgesi’ndeki Kueva köyü yakinlarindan geçen dogal gaz boru hattinda patlama meydana geldi. Perm Valisi Dmitriy Makhonin yaptigi açiklamada, patlama sonrasi çikan yanginin evlere siçradigini belirterek, "Gaz boru hattinda çikan yangin nedeniyle alevler Kueda köyündeki evlere siçradi. Yangin sirasinda çok sayida kisi yaralandi” ifadelerini kullandi. Yangina müdahale için bölgeye yangin söndürme treni gönderildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, yanginda 2’si çocuk olmak üzere toplam 6 kisinin yaralandigi belirtilerek, "Kueda köyündeki bir gaz boru hattindaki patlamanin ardindan bir yük treni ve binalar alev aldi. Ön bilgilere göre Perm Bölgesi Kueda köyündeki saha içi gaz boru hatti patladi. Alevler 3 daire ve bir kulübeye siçradi. Olayda 2’si çocuk toplam 6 kisi yaralanirken bu kisiler hastanelere kaldirildi” denildi.

Yasanan patlamanin ardindan köy sakinler tahliye edilirken, yangin kontrol altina alindi. Patlamayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA