Kusadasi'nda Eglence Mekani Sahibini Silahla Yaralamaya 4 Tutuklama

Aydin’in Kusadasi ilçesinde eglence mekaninin sahibini tabancayla yaralayan sahis ile olaya karisan 5 kisiden 3’ü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandi.

Kusadasi'nda Eglence Mekani Sahibini Silahla Yaralamaya 4 Tutuklama
Olay, 3 Subat Cumartesi günü gece saatlerinde Camikebir Mahallesi Cephane Sokak üzerinde meydana geldi. Iddiaya göre, olaydan bir gün önce eglence mekaninda A.Ö. ile müsteriler arasinda kisa süreli tartisma çikti. Bunun üzerine A.Ö. mekandan disariya çikarildi. Bir gün sonra A.Ö. bu kez yaninda E.U., F.Ö., S.D., A.I. ve A.S. isimli süphelilerle tekrar eglence mekanina geldi. Disarida bulunan isletme sahibi E.Y. ile A.Ö. arasinda sözlü tartisma çikti. A.Ö. belinden çikardigi tabanca ile E.Y.’ye ates etti. E.Y. bacagindan yaralandi. Silah seslerinin ardindan yasanan arbede sonrasi süpheli 6 sahis olay yerinden hizla uzaklasti. Ihbar üzerine bölgeye polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Yarali E.Y. ambulansla Kusadasi Devlet Hastanesi’ne kaldirilarak tedavi altina alindi.

Operasyon düzenlendi

Kusadasi Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekiplerince olay yeri, çevresi ve güzergah üzerinde bulunan tüm güvenlik kameralari saatler süren incelemeye alindi. Olay yerinde gerekli tüm teknik çalismalar gerçeklestirilirken, süpheli A.Ö., E.U., F.Ö., S.D., A.I. ve A.S. isimli sahislar tespit edildi. Sahislari yakalamaya yönelik olarak yapilan çalismalar neticesinde sahislarin Söke ilçesinde bulunan adresleri tespit edildi. Aydin Il Emniyet Müdürlügü, Kusadasi Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri ve Söke Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri ile ortaklasa olarak dün sabah saatlerinde Söke’de belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucu sahislar yakalanarak gözaltina alindi. Sahislarin evlerinde yapilan aramalarda A.Ö. isimli sahsin ikametinde 1 adet silah, 7 adet fisek, A.S. isimli süpheli sahsin ikametinde yapilan aramada ise 1 adet silah, 2 adet sarjör, 97 adet fisek ele geçirildi. Gözaltina alinan süpheli sahislar Söke ilçesinden Kusadasi Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne getirilerek yasal islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen A.Ö., A.S., A.I., ile F.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, E.U. ve S.D. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA