Fotografçilarin Gözünden Erzincan'in Tabiat Güzelligi Mest Etti

Erzincan’da düzenlenen fotograf etkinligiyle fotograf tutkunlari bir araya geldi. Fotografçilarin gözünden çekilen pozlarda Erzincan’in dogal ve tabiat güzelligi mest etti.

Fotografçilarin Gözünden Erzincan'in Tabiat Güzelligi Mest Etti
Fotograf tutkunlari ’Erzincan Fotograf Etkinligi’nde bulustu. Erzincan Valiligi himayelerinde Il Kültür Turizm Il Müdürlügü ev sahipliginde basin mensuplarina ve fotograf severlere bir dizi egitim verildi.

3 gün süren etkinlikte hem teorik hem saha çalismasi yapildi. 75 civarinda fotograf tutkununun katildigi Erzincan Fotograf Etkinliginde Fotograf Sanatçisi Faruk Akbas, Ahu Akbas, Emrah Karakoç, Görüntü Yönetmeni Muhammed Kösen tarafindan; Makine, objektifler, aksesuarlarin tanitimi, enstantane, diyafram, ISO, pozlama teknigi, beyaz ayari, RAW ve JPEG çekimler, isik ve kompozisyona giris, çekim teknikleri, photoshop gibi fotografçilikta kullanilan konularda egitimler verildi.

Teorik egitimlerin ardindan saha çalismasinda Girlevik Selalesi, Ergan Dagi gibi noktalarda, unutulmaya yüz tutan meslek alanlarinda çekilen görsellerle Erzincan’in dogal ve tabiat güzelligi izleyenleri adeta mest etti. Etkinlik sonunda katilimcilara Erzincan Vali Yardimcisi Mehmet Emre Canpolat ile Erzincan Il Kültür ve Turizm Müdürü Oguzhan Kiliç tarafindan sertifika verildi.

Etkinlikle ilgili konusan Görüntü Yönetmeni Muhammed Kösen, "Erzincan Fotograf Etkinlikleri çok güzel oldu. Ergan Dagi, Girlevik Selalesi gibi Erzincan’in doga harikasi noktalarinda çekimler yaptik. 75 fotograf severle güzel fotograflar çekildi. Ilk gün teorik egitimler oldu. Ikinci gün de uygulamali egitimlere geçtik. Etkinligi düzenleyen Erzincan Il Kültür ve Turizm Müdürlügüne tesekkür ediyorum. Fotograf severlerle bir araya gelme sansi yakaladik.” dedi.

Erzincan Il Kültür ve Turizm Müdürü Oguzhan Kiliç da, “Güzel bir çalisma oldu. Fotograf Sanatçisi Faruk Akbas hocamizi Erzincan’da misafir ettik. Bu egitim kapsaminda birçok alanda fotograf tutkununu bir araya getirmis olduk" diye konustu.

Fotograf Sanatçisi Faruk Akbas ise, “Erzincan Fotograf Etkinligi yogun bir katilimla gerçeklesti. Ülkemizin kültür ve sanat çalismalarina ciddi bir katkisi oldugunu düsünüyorum. Hep birlikte üretmenin ve paylasmanin keyfini yasadik burada” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA