Batman'da 'Çevre Ve Iklim Dostu Sokak Projesi'nde Ilk Çivi Çakildi

Batman’da Vali ve Belediye Baskani Ekrem Canalp’in katilimiyla ’Çevre ve Iklim Dostu Sokak Projesi’ için ilk çivi çakildi.

Batman'da 'Çevre Ve Iklim Dostu Sokak Projesi'nde Ilk Çivi Çakildi
Çevreye duyarli bir belediyecilik anlayisiyla Batman’a birçok proje kazandirdiklarini ifade eden Vali Canalp, yasanabilir çevre ve kimlikli sehirler olusturulma için hava kirliliginin azaltilmasi, beden ve ruh sagliginin korunmasi, yasam kalitesinin artirilmasi ve çevre koruma bilincinin gelistirilmesi amaciyla çevre dostu sokagin lansmanin gerçeklestirdiklerini söyledi.



Bütün hedeflerinin müreffeh, refah içerisinde yasayan bir Batman’i ihya edebilmek oldugunu belirten Vali Canalp, çevresel duyarligi en ön planda tutan çalismalara agirlik vereceklerini, önceliklerinin sadece refahi saglamak degil, ayni zamanda çevresel duyarliligi da en önde tutacak is ve islemleri beraberce yapabilmek oldugunu kaydetti.

"Batman’da yapmis oldugumuz pek çok çalisma var" diyen Vali Canalp, söyle konustu:

"Devam eden pek çok çalismamiz var ve yapmis oldugumuz pek çok planlama alanlari var. Bugün burada açmis oldugumuz lansmanini yapmis oldugumuz Çevre ve Iklim Dostu Sokak Projemizi kisaca anlatmak isterim. Burasi Batman’in kalbinin attigi yerdir. Batman’da insanlarin en çok ragbet ettigi yerdir. Bu parkimizin hemen bitisigindeki bu alanda yapacagimiz bu sokak sagliklastirma faaliyet amaci temel çevre bilincini insanlarin kalplerine, ruhlarina yerlestirecek örnek bir uygulamayi Batman’in en kalbi ve merkezi yerindeki bir sokagi yapmak suretiyle çevre bilincini insanlarin amaçliyoruz. Ayni zamanda kent estetigine de bu proje katki saglayacaktir."

Kullanilacak tüm malzemelerin geri dönüstürülmüs ya da geri dönüstürülebilir malzemeler oldugunu kaydeden Canalp, "Çevre dostu malzemelerden imal edecegiz. Bu projenin içerisinde 55 metre uzunlugunda bir süs havuzumuz olacak. Yine 10 metrelik bir süs havuzumuz daha olacak. 10 modern oturma banki ve çöp kovamiz olacak. 20 metrelik koku tünelimiz olacak. Degisik bitkliklerden olusan ve koku veren bitkilerden olusan 20 metrelik bir uygulama olacak. Tematik görsellerimiz olacak çevre duyarliligini gösterecektir. Alani yüzde 40 yesil alan sekillinde dizayn etmis olacak. 15 adet led aydinlatma sokagi isil isil, piril pril yapacagiz. Kentsel duyarliliga katki sunmak için geri dönüsüm kutularimiz sokak boyunca yerlestirilmis olacak. Sokakta engeli dostu olacak. Batman’da yapacagimiz her uygulama Batman’da gelistirecegimiz her bir proje çevre dostu olacaktir. Çevreye uyumlu olacaktir. Insanlarin yasam alanlari yasam kalitesine hayatlarina katki saglayacak projeler olacaktir. Bütün ekip arkadaslarimizla yapacagimiz her tür projenin bu sekilde olacaginin teminatini Batmanlilara vermek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA