Ardahan'da Son 55 Yilin En Yogun Kar Yagisi

Ardahan’da etkili olan yogun kar yagisi ve tip nedeniyle kentte hayat durma noktasina geldi. Kar yagisi nedeniyle 209 yerlesim yerinin yolu ulasima kapanirken, okular ise 1 gün tatil edildi.

Ardahan'da Son 55 Yilin En Yogun Kar Yagisi
Ardahan’da etkili olan son 55 yilin en yogun kar yagisi nedeniyle iki gündür hayatin durma noktasina geldi. Kar yagisindan dolayi çok sayida agacin ve araçlarin zarar gördügü Ardahan’da vatandaslar kendi imkânlariyla ara yollari temizlemeye çalisiyor. Kar yagisi sonrasi kentte kar kar kalinligi 1,5 metreyi asti. Kar yagisi nedeniyle birçok noktada trafik kilitlendi. Birçok noktada ise trafik durma noktasina geldi.

Çagdas Keçeci, son 22 yilin en siddetli kisini yasadiklarini söyleyerek, ’’En son 2002 yilinda böyle bir kar yagisina maruz kalmistik. Bugün Ardahan kara teslim olmus durumda. Tipiyle birlikte etkili olan kar yagisi kent merkezinde 1 metreyi asarken yüksek kesimlerde ise 2 metreye ulasti. Su anda kara teslim olmus durumdayiz. Yollar kapali ve okullar tatil’’ dedi.

Son 55 yilin en yogun kar yagisina sahit olan Ardahanlilar "afet bölgesi" ilan edilmeyi talep ederken, kentte yasam tamamen kilitlenmis durumda.
Kaynak: İHA