Osmaneli'de Miraç Kandili Dualarla Idrak Edildi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Miraç Kandili, Ertugrulgazi Camii’nde dualarla idrak edildi.

Osmaneli'de Miraç Kandili Dualarla Idrak Edildi
Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Miraç Kandili dolayisiyla Ertugrulgazi Camii’nde programlar düzenlendi.

Vatandaslar Miraç Kandilini cosku içerisinde kutlamanin heyecanini yasadi. Ilçe Müftüsü Recep Isildar, “Kameri aylardan Recep ayinin 27. gecesi olan Miraç Kandilini kutlamanin huzur ve mutlulugu içerisine girmis bulunmaktayiz. Bu mübarek gecenin tüm Islam alemine ve insanliga hayirlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Miraç Kandili Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa (s.a.v) Efendimizin gecenin bir aninda Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya oradan da göklere seyahat ettirildigi mübarek bir gecenin adidir. Bu gecede Resülüllah’a Yüce Allah’in kudretinin ne kadar ne kadar büyük, ilmin ne kadar genis oldugunu belirten alametler gösterilmistir. Miraç daha önce hiç kimseye nasip olmayip, Sevgili Peygamberimize Rabbimizin özel bir ikramidir. Miladi 621 yilinda vuku bulmustur" diye konustu.

Kandil gecesine özgü dualarin edildigi, manevi sohbetlerin yapildigi program, toplumun birlik ve beraberlik duygularini pekistirdi. Program çikisinda Osmaneli Kaymakamligi ve Belediye Baskanligin ortaklasa yapmis oldugu irmik helvasi dagitarak ikramda bulundu.

Düzenlenen programa Osmaneli Kaymakami Yüksel Ünal, Belediye Baskani Münür Sahin, kurum müdürleri, ve vatandaslar katildi
Kaynak: İHA