Israil Açiklamasi 'Hamas'in Yaniti Katarli Arabulucu Tarafindan Mossad'a Iletildi'

Israil Basbakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Hamas’in yeni esir takasi anlasmasina dair sunulan teklife verdigi yanitin kendilerine ulastigini belirterek, “Hamas’in yaniti Katarli arabulucu tarafindan Mossad’a iletildi” denildi.

Israil ve Hamas arasinda esir takasi ve ateskesi içeren anlasmaya dair görüsmeler devam ederken, Israil, Hamas’in yeni esir takasi anlasmasina dair sunulan teklife verdigi yanitin kendilerine ulastigini dogruladi. Israil Basbakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Hamas’in yaniti Katarli arabulucu tarafindan Mossad’a iletildi. Ayrintilari müzakerelere katilan yetkililer tarafindan ayrintili olarak degerlendiriliyor” denildi.

Hamas anlasmaya olumlu yanit vermisti

Hamas tarafindan yapilan yazili açiklamada, anlasmaya olumlu yanit verildigi belirtilmis, “Hamas hareketi kisa bir süre önce, hareket içinde ve direnis gruplariyla istisareleri tamamladiktan sonra, çerçeve anlasmasina iliskin yanitini Katar ve Misir’daki kardeslerine iletti. Kapsamli ve eksiksiz bir ateskes saglanmasi, halkimiza yönelik saldirganligin sona erdirilmesi, yardim, barinma ve yeniden imarin saglanmasi, Gazze Seridi üzerindeki kusatmanin kaldirilmasi ve esir takasinin tamamlanmasi için öneri olumlu bir ruhla ele alindi” ifadeleri kullanilmisti.
Kaynak: İHA