Osmaniye'nin Kalbi Olan Istasyon Caddesi Eski Günlerini Ariyor

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’nin kalbi olan Istasyon Caddesi eski günlerini ariyor.

Osmaniye'nin Kalbi Olan Istasyon Caddesi Eski Günlerini Ariyor
Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de en fazla hasarin meydana geldigi Esenevler Mahallesi’nde bulunan Istasyon Caddesi eski günlerini ariyor. Deprem öncesinde binlerce kisinin yasadigi cadde yerini bos alanlar, terk edilmis binalar ve hatiralara birakti. Osmaniye’nin en hareketli, en canli ve en önemli caddesi olan o cadde deprem öncesi ve sonrasi havadan böyle görüntülendi.

Istasyon Caddesinin Osmaniye’nin kalbi oldugunu söyleyen Orhan Özoglu, “Osmaniye’nin en iyi en elit caddesiydi depremden sonra gördügünüz gibi yikimin en agir oldugu cadde burasi virane sehir olmus vaziyette. Burasi Osmaniye’nin kalbi diyebilecegimiz en iyi caddelerinden birisiydi en eglenceli insanlarin yürüyüs yaptigi, renkli bir caddeydi. Osmaniye’mizin biran önce iyi ve güzel bir sekilde yapilmasini istiyoruz’’ dedi.

Deprem sonrasi olusan yikimdan dolayi çogu yeri hatirlamaya çalistigini söyleyen Mehmet Geldi, ’’Osmaniye’nin en eski caddelerinden birisiydi burasi kafeleriyle ünlü hareketli en güzel caddesiydi. Simdi yikik virane artik kimsenin ugramadigi bir yer oldu. Kendi bulundugun bölgenin yikilmasi çok kötü bir duygu kimsede kalmadi burada komsularimiz gitti kimse kalmadi burada kalan pek yok. Yolda yürürken buralarda su vardi diye hatirlamaya çalisiyorum üzülüyorum’’ diye konustu.

Kaynak: İHA