Mardin Valisi Akkoyun Açiklamasi 'Ocak Ayinda Terör Örgütlerine Yönelik 36 Operasyon Düzenlenmistir'

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, aylik asayis ve güvenlik degerlendirme toplantisinda, "Milletimizin birlik ve beraberligine kasteden bölücü terör örgütlerine karsi kararli mücadelemiz devam etmektedir. Bu anlayisla 2024 Ocak ayinda Mardin’de bölücü terör örgütü FETÖ ve PKK basta olmak üzere terör örgütlerine yönelik 36 operasyon düzenlenmistir" dedi.

Mardin Valisi Akkoyun Açiklamasi 'Ocak Ayinda Terör Örgütlerine Yönelik 36 Operasyon Düzenlenmistir'
Nusaybin Kaymakamliginda aylik asayis ve güvenlik degerlendirme toplantisinda basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Vali Tuncay Akkoyun, asayis ve güvenlik verilerini gözden geçirerek suç oranlarini azaltmak ve huzur ortamini saglamanin, ayni zamanda vatandaslarin yasam kalitesini yükseltmenin temel hedefleri oldugunu söyledi.

Milletin birlik ve beraberligine kasteden bölücü terör örgütlerine karsi mücadelelerinin kararlilikla devam etmekte oldugunu belirten Akkoyun, 2024 Ocak ayinda Mardin’de bölücü terör örgütü FETÖ ve PKK basta olmak üzere terör örgütlerine yönelik 36 operasyon düzenlendigini dile getirdi. Huzur ortaminin devami için vatandaslarin destegiyle terör örgütleri ile mücadelenin ayni irade ve kararlilikla devam edecegini vurgulayan Vali Akkoyun, söyle konustu:

"Düzensiz göçle mücadele çerçevesinde etkin mücadele uygulamasi baslayan mobil göç noktalari, Içisleri Bakanligimizin yaptigi planlama çerçevesinde gerekli alt yapi hazirliklari da tamamlanarak 30 büyüksehire yayilmistir. Ilimizde de Artuklu ilçesi Karayollari Parki mevkiinde bulunan mobil göç noktasi aracimiz kurularak düzensiz göçle mücadele faaliyetlerine devam etmektedir. Bagimlilikla mücadelemizi de hassasiyetle devam ettirmekteyiz. Bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz ilimizde uyusturucu madde girisini engellerken, diger taraftan uyusturucu madde kullaniminin önlenmesi ve vatandaslarimiza yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini de sürdürmekteyiz. Narkotik suçlarla mücadele çerçevesinde ilimizde ocak ayi içerisinde toplamda 117 operasyon düzenlenmis, operasyonlar çerçevesinde 19 kisi gözaltina alinmis, 9 kisi de tutuklanmistir."

Kaçakçilikla mücadelede ve huzur operasyonlari çerçevesinde ocak ayinda 6 operasyon düzenlendigini ve yakalanan sahislar hakkinda adli islem yapildigini aktaran Vali Akkoyun, "Huzur ve güven uygulamalari çerçevesinde aranan 200 kisi yakalanmistir. Trafik denetimleri çerçevesinde ocak ayinda 130 bin 412 araç denetlenmistir. Tüm bu çalismalar isiginda 2024 Ocak ayinda geçen yilin ocak ayina göre Mardin’imizde trafik kazalarinda maalesef kismi bir artis görülmektedir" ifadelerini kullandi.

Bundan sonraki süreçte de Mardin’in daha huzurlu, daha güvenli bir kent olabilmesi için gayretle çalismaya devam edeceklerini kaydeden Vali Akkoyun, sözlerini söyle tamamladi:

"Bu gayretli çalisma sirasinda vatandaslarimizdan öncelikle 112 ihbar hattini etkin bir sekilde kullanmalarini istiyoruz. Suçla, suçluyla mücadelede vatandaslarimizin bizlere bu anlamda göstermis olduklari destek çok önemlidir. Bundan önce oldugu gibi bundan sonra da Mardinli hemsehrilerimizden göstermis olduklari bu destegi devam ettirmelerini talep ediyorum."

Toplantiya Vali Akkoyun’un yani sira Il Jandarma Komutani Tuggeneral Idris Tataroglu, Il Emniyet Müdürü Cebrail Bugday ve Nusaybin Kaymakami Ercan Kayabasi da katildi.

Kaynak: İHA