Depremzedeler Yikilan Ebrar Sitesi'nin Bulundugu Alanda Ölen Yakinlarini Andi

Kahramanmaras’ta asrin felaketi 6 Subat depremlerinin yil dönümünde onlarca kisinin öldügü Ebrar Sitesi’nin bulundugu alanda toplanan vatandaslar, vefat eden yakinlari için dua etti.

Depremzedeler Yikilan Ebrar Sitesi'nin Bulundugu Alanda Ölen Yakinlarini Andi
Asrin felaketinin 1. yilinda onlarca kisinin hayatini kaybettigi Ebrar Sitesi’nden geriye kalan bos alanda hüzün ve gözyasi vardi. Geç saatlerde Ebrar Sitesi’nin bulundugu alanda toplanan vatandaslar, Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan ölenler için dua etti.

Sitede yakini ölen Ayse Kartal, “Tekrar ayni acilari yasiyoruz. 1 sene olmamis gibi sesleri kulaklarimdan gitmiyor. Sanki dün konusmusuz gibi. Ihmalkarlik öldürdü deprem kadar. Benim ablam vardi. Depremden 2 ay sonra yegenimin dügünü olacakti, olamadi. Çeyizlerini aldik. 7 yasindaki yegenim yasadi. Durulmuyor ki evde, buraya geldik. Herkesin acisi ayni” seklinde konustu.

Niyazi Gökdogan ise, “Ebrar Sitesi’nde Reyhan Apartmani’nda 2’inci katta arkadasimin annesi yasiyordu. Biz sonradan ögrendik enkazda olduklarini. 16’inci saatte sivil bir ekip annesi ve babasini kurtarmaya geliyor. 16’inci saatte arkadasim kurtuluyor. Ne yazik ki annesi kurtulamadi. Annesi 4 gün kaldi. Arkadasim 16 saatte kurtuldu. Sivil ekipten annesi ve babasini kurtarmaya gelen ekipler ailesini kurtaramadi, hayatlarini kaybettiler” dedi.

Kaynak: İHA