DAIMFED Yerel Seçimler Öncesi Yasanabilir Bir Kent Için Komite Olusturdu

Dogu Akdeniz Insaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAIMFED) yerel seçimler öncesi daha yasanilabilir bir kent için komite olusturuldugunu bildirdi.

DAIMFED yaklasan yerel seçimler öncesi yasanilabilir kent için toplanti yapti. Toplantiya DAIMFED Genel Baskan Vekili Mehmet Faruk Bozkurt, Genel Baskan Yardimcisi Sayim Azmaz, Genel Sekreter Enes Yilmaz, Kentsel Dönüsüm ve Mevzuat Baskani Timuçin Güvercin, ARGE Baskani Baris Yildirim, Teknik Müsavir Prof. Dr. Ahmet Beycioglu, AKAMDER Baskan Vekili Hüseyin Arslan ve AKAMDER Genel Sekreteri Mehmet Ali Inan katildi.

Bozkurt; “DAIMFED olarak sosyal sorumluluk hedeflerimiz dogrultusunda çalistay niteligi tasiyan bu bulusmamizda önemli degerlere dikkat çekmeyi hedefledik. Mahalli idareler için daha yasanilabilir sehirler olusturmak adina sorunlari analiz etmek, çözüm önerileri sunmak ve gelisimin önünü açmak için proje ve inovasyon önerileri hazirladik. Seçimler öncesi kurulan bu komite daha planli ve yasanilabilir sehirler olusturmayi amaçlamakta ve bu kapsamda Adana için ulasimdan, turizme kadar birçok konuda proje ve fikirler ürettigimize inaniyorum. Çalistay havasinda geçen toplantimizda olusturulan öneriler DAIMFED’in teknik, akademik ve sektörel uzmanlari tarafindan degerlendirildi. Yapilan bu çalistay’in kitapçik haline getirilip mahalli idarelere talip olup aday olan tüm siyasi partilerin adaylarina detayli bir sekilde aktarip verecegiz. Kitapçik içerisinde Adana’nin metro sorunlarindan, su turizmine, hafif rayli sisteminden sehrin imar uygulamalarina, dogal afet planindan, spor tesisleri alanlarina kadar birçok konu ele aldik ve çözüm önerileriyle beraber raporlastirdik” dedi.

Kaynak: İHA