Yurdun Dogusu Dondu, Disari Asilan Kiyafetler Buzla Kaplandi

Dogu Anadolu Bölgesinde soguk hava etkisini artirdi. Türkiye’nin en soguk yerlesim yeri eksi 30,3 derece ile Ardahan’in Göle ilçesi oldu. Erzincan’da göletler, araç camlari buz tuttu. Erzurum’da disari asilan kiyafetler buzla kaplandi.

Yurdun Dogusu Dondu, Disari Asilan Kiyafetler Buzla Kaplandi
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmeye göre, bugün bölge genelinde hava parçali ve çok bulutlu, Erzurum’un kuzey kesimleri ile Bayburt ve çevreleri aralikli hafif kar yagisli geçecek. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayi görülecek. Rüzgar güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Meteoroloji Genel Müdürlügü Otomatik Meteoroloji Gözlem Istasyonundan alinan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, Türkiye’nin en soguk noktasi gece eksi 30,3 derece ile Ardahan’in Göle ilçesi olarak kayitlara geçti. Gece en düsük hava sicakligi Erzurum’un Tekman ilçesine bagli Haciömer köyünde eksi 28,7, Van’in Çaldiran ilçesine bagli Bezirhane köyünde eksi 27,7, Erzincan’in Otlukbeli ilçesinde eksi 18,1 derece olarak ölçüldü.

Erzurum’un Askale ilçesinde sinema oyuncusu ve fenomen Arif Arifogullari, evinin bahçesinde ipe astigi kiyafetleri unutunca almak için döndügünde giysilerini donmus halde buldu. Bu anlari videoya kaydeden Arif Arifogullari, yüzlerde tebessüm olusturdu.

Asiri soguklar Erzincan’da da göletler, araç camlarini dondurdu. Araciyla ise gitmek isteyen bazi vatandaslar camlari kazidi, donan kapilarini açmakta güçlük çekti. Bazi vatandaslar araçlarinin üzerine kilim atarken, bazilari da hali, battaniye ve branda kapatarak soguktan korumaya çalisti.
Kaynak: İHA