Menemen Ve Foça'da 270 Milyon Liralik Içme Suyu Yatirimi

Izmir Büyüksehir Belediyesi IZSU Genel Müdürlügü, tüm kente kesintisiz içme suyu hizmeti saglamak amaciyla bir çok ilçede ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarini yeniliyor. Bu kapsamda Menemen’de Seyrek, Villakent, Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça’da Ilipinar Mahallesi’nde içme suyu hatti yenileme çalismalari 270 milyon liralik yatirimla yürütülüyor.

Menemen Ve Foça'da 270 Milyon Liralik Içme Suyu Yatirimi
IZSU Genel Müdürlügü, kentin dört bir yaninda ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarini yeniliyor. Bu kapsamda Menemen’in Seyrek, Villakent, Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça’nin Ilipinar Mahallesi’ndeki çalismalar, tüm hiziyla devam ediyor. Menemen ilçesinin Seyrek ve Villakent mahallelerinde 15 kilometresi iletim ve terfi hatti olmak üzere, toplam 75 kilometre içme suyu hatti çalismasi yapan IZSU ekipleri, yine Menemen ilçesinin Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça ilçesine bagli Ilipinar Mahallesi’nde yaklasik 110 kilometrelik içme suyu hatti imalatini gerçeklestiriyor. IZSU’nun çalismalari sayesinde, su kayip kaçak oraninin da asgari seviyelere inmesi hedefleniyor.

Yaklasik 32 kilometrelik hat tamamlandi

Menemen ilçesinin Seyrek ve Villakent mahallelerinde devam eden çalismalar hakkinda bilgi veren Insaat Mühendisi Begüm Çakmak, “Menemen ilçesi Seyrek ve Villakent mahallelerindeki içme suyu hatlarimizin ekonomik ömrünü tamamlamis olmasi nedeniyle su kayip-kaçak oraninda artis söz konusuydu. Bu sebeple, IZSU Genel Müdürlügü olarak, bölgemizde içme suyu hatlarimizi yenileme çalismasi baslattik. Isimiz kapsaminda, 17 kilometresi Seyrek’te, 43 kilometresi Villakent’te, 15 kilometresi de iletim ve terfi hatti olmak üzere, toplam 75 kilometrelik dev bir hat imal ediyoruz. Seyrek’te 17 kilometrelik hattimiz ve ayni zamanda 15 kilometrelik iletim hattimiz tamamlandi. Bölge sakinlerine saglikli ve kesintisiz su saglamak amaciyla çalismalarimiz kararlilikla devam edecek” dedi.



110 kilometrelik içme suyu yatirimi

Menemen Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça Ilipinar Mahallesi’nde yürütülen çalismalara iliskin bilgi veren Insaat Teknikeri Hüseyin Günes de “IZSU Genel Müdürlügü olarak Menemen ilçesi Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça ilçesine bagli Ilipinar Mahallesi’nde mevcut içme suyu sebeke hattinda yenileme çalismasi yapiyoruz. Yaklasik 110 kilometrelik bir imalatimiz söz konusu. Buradaki çalismalarimiz, ekonomik ömrünü tamamlamis eski sebeke hatlarinin yenilenmesi, buna bagli olarak gelisen arizalarin giderilmesi ve de su kayip kaçak oraninin asgari seviyeye indirilmesini hedefliyor. Vatandaslarimiza kaliteli ve kesintisiz içme suyu hizmeti vermek için yatirimlarimiza devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA