Kirgizistan'daki Patlamada Yaralanan 2 Kisi Türkiye'ye Gönderildi

Kirgizistan’in baskenti Biskek’te merkezi isi ve enerji santralindeki patlamada agir yaralanan 2 kisi, tedavi için Kirgizistan Cumhurbaskanligi uçagiyla Türkiye’ye gönderildi.

Kirgizistan'daki Patlamada Yaralanan 2 Kisi Türkiye'ye Gönderildi
Biskek’teki merkezi isi ve enerji santralinde dün meydana gelen patlama sonucunda agir yaralanan 2 kisinin tedavisi sürüyor. Kirgizistan Bakanlar Kurulu basin servisi tarafindan yapilan açiklamada, Cumhurbaskani Sadir Caparov’un talimati üzerine agir yarali 2 kisiyle, 17 Ocak’taki helikopter kazasinda yaralanan 2 askerin tedavileri için Türkiye’ye gönderildigi belirtildi. Yaralilari tasiyan Kirgizistan Cumhurbaskanligina ait Tu-154 uçaginin Uluslararasi Manas Havalimani’ndan havalandigi aktarilan açiklamada, yaralilara yakinlarinin yani sira 2 Kirgiz doktorun da eslik ettigi ifade edildi. Yaralilara destek saglanmasiyla ilgili tüm etkinliklerin cumhurbaskaninin kontrolünde oldugu, yaralilarin Türkiye’ye nakledilmesi için finansmanin saglandigi kaydedildi.

Türk doktorlar Biskek’e gelmisti

Biskek’teki merkezi isi ve enerji santralinde dün gece yerel saatle 03.00 siralarinda patlama meydana gelmis, 2’si agir 5 kisi yaralanmisti. Agir yaralilarin vücudunda yüzde 80 yanik oldugu bildirilmisti. Kirgizistan Saglik Bakanligi’nin talebi üzerine, Kocaeli Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nden bugün Biskek’e doktorlar gelmis, hastalarin durumunu incelemisti.

Türk doktorlar yaralilarin, yaniklari olan hastalar için uygun sartlarin bulundugu özel bir hastanede tedavi edilmelerinin daha etkili olacagini kaydetmis, 2 yaralinin Türkiye’deki özel hastaneye nakledilmesine karar verilmisti.
Kaynak: İHA