Bozüyük'te Zeki Müren Ve Sükrü Tunar Sergisi Törenle Açildi

Bozüyük Belediyesi Türk Sanat Müzigi Korosu tarafindan hazirlanan Zeki Müren ve Sükrü Tunar Sergisi Bozüyüklü sanatseverler tarafindan yogun ilgi gördü.

Bozüyük'te Zeki Müren Ve Sükrü Tunar Sergisi Törenle Açildi
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda hazirlanan serginin açilis töreni Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu ve esi Merih Bakkalcioglu, eski Bakan Bahattin Seker, Sanat günesimiz Zeki Müren’in ailesi Özlem Güner ve esi Ilknur Güner, Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Ali Karasu ve sanatseverlerin yogun katilimlariyla gerçeklestirildi.

Baskan Bakkalcioglu törende ülkemizin sanat tarihine damga vurmus 2 degerli sanatçi Sanat Günesimiz Zeki Müren’i ve söz yazari Sükrü Tunar’i rahmet ve minnetle andi. Baskan Bakkalcioglu ayrica her zaman sanatin ve sanatçinin yanlarinda olduklarini belirterek serginin hazirlanmasinda emegi geçen herkese ve özellikle katilimlari nedeni ile Zeki Müren’in ailesi Özlem Güner ve esi Ilknur Güner’e tesekkür etti. Özlem Güner’de Bozüyük’te böyle güzel bir etkinligin gerçeklestirilmesi ve aksam yapilacak konser programi ile ilgili olarak duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Bizim onur gecemiz bunlar ve sizler olmasaniz, sanatseverler olmasa bu geceler hiç olmaz ve sanatsever baskanlar olmasa gerçekten olmaz. Ama bu kadar gülümseyen bir Bozüyük gördügümüz için ben ve esim çok mutluyuz gerçekten” diyerek tesekkür etti.

Daha sonra Baskan Bakkalcioglu ve beraberindekiler sergiyi gezerek sergilenen objeler hakkinda bilgi aldilar. Özlem Güner kendi yazdigi “Masal Tadinda” adli kitabini Baskan Bakkalcioglu’nun esi Merih Bakkalcioglu’na hediye etti. Açilis töreninin sonunda Baskan Bakkalcioglu Ani Defterini imzalayarak deftere su notu yazdi:

"Ülkemizin mihenk tasi, nadir sanatçilarindan rahmetli Zeki Müren’i anmanin Bozüyük’te onun yasam parçalarini birlestirerek halkimizla bulusturmanin onurunu tasiyorum, rahmetliyi minnetle saygiyla aniyorum.”

2 gün boyunca sanatseverlerin ziyaretine açik olacak Bozüyük Belediyesi Zeki Müren ve Sükrü Tunar Sergisi’nde Zeki Müren ve Sükrü Tunar’in fotograflari, albüm kapaklari, el yazilari, kullandiklari esyalar, Zeki Müren’in film afisleri ve sahne kostümleri gibi özel objeler sergilenirken sergi salonunda ziyaretçilerin ani fotografi çekebilecekleri özel bir fotograf kösesi de bulunuyor.
Kaynak: İHA