6 Subat Depremlerinde Hayatini Kaybedenler Almanya'da Anildi

Almanya’da Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliginde düzenlenen törenle Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenler anildi.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliginde yaklasik 300 davetlinin katildigi anma töreni, depremlerde hayatini kaybedenler için bir dakikalik saygi durusu ile baslarken, daha sonra Istiklal Marsi okundu. Kuran-i Kerim tilaveti ile devam eden törende, Kuran-i Kerim’i ve dualari Din Hizmetleri Atasesi Emre Simsek okudu. Deprem fotograflarinin yer aldigi sinevizyon gösterisi sirasinda bazi davetlilerin duygulandigi görüldü.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Basar Sen yaptigi konusmada, 6 Subat 2023 tarihinde ulus olarak kelimelerle tarif edilemeyecek aci bir güne uyanildigini söyledi.

Hemen herkesin depremden olumsuz etkilenen bir yakini oldugunun altini çizen Sen, "Bugün aramizda zannetmiyorum ki bir tek kisi olsun, bir aile mensubu, arkadasi, yakini ya da tanidigi etkilenmemis olsun. Kahramanmaras merkezli depremlerde kaybettigimiz canlarin acisi bugün hala yüregimizi yakmaya devam ediyor. Depremde kaybettigimiz 53 binin üzerindeki vatandasimizin her birine Allah’tan rahmet diliyorum. Asrin felaketi olarak adlandirilan bu felaketlerde yaralanan 17 binin üzerindeki vatandasimiza da geçmis olsun dileklerimi tekrar ediyorum. Saglik sorunlari devam edenler oldugunu biliyoruz, Allah onlara da acil sifalar versin“ dedi.

Sen, bu felaketin hem Türkiye‘de hem de yurt disinda devlet-millet dayanismasinin en üst düzeyde oldugunu gösterdigini ve bunun çok önemli oldugunun altini çizdi. Depremin hemen akabinde, yurtdisinda yasayan bütün vatandaslarin, depremzedelerin yardimina kosmak için seferber oldugunun altini çizen Sen, yardimlarini esirgemeyen bütün vatandaslara tesekkür etti. Sen, "Allah milletimize ve devletimize bir daha böyle acilar göstermesin“ diyerek konusmasini sonlandirdi.

Berlin Büyükelçiliginde gerçeklestirilen ve Berlin Büyükelçiligiyle, Baskonsoloslugun birlikte organize ettigi anma törenine, yaklasik 300 davetlinin yani sira, Berlin Büyükelçisi Ahmet Basar Sen, Berlin Baskonsolosu Ilker Okan Sanli, Azerbaycan’in Berlin Büyükelçisi Nasimi Agayev katildi.

Kaynak: İHA