Sultangazi Belediyesi Tarafindan 'Hos Geldin Bebek' Etkinligi Düzenlendi

Sultangazi Belediyesi tarafindan geleneksel hale getirilen ’’Hos Geldin Bebek" etkinligi gönüllere dokunmaya devam ediyor. 300 anne ve bebeklerinin agirlandigi programda, annelere ve çocuklara çesitli hediyeler verildi.

Sultangazi Belediyesi Tarafindan 'Hos Geldin Bebek' Etkinligi Düzenlendi
Sultangazi Belediyesi, annelerin gönüllerine dokunan program "Hos Geldin Bebek" ile 300 minigi agirladi. Program kapsaminda 300 bebek ve annesi Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayi’nda düzenlenen özel programda bir araya geldi. Programa Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, esi Tuba Dursun ve AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum’un esi Sengül Kurum katildi.



"Kocaman bir aile olduk"

Programda konusan Tuba Dursun, "Daha önce sizler bizleri davet ediyordunuz bizler geliyorduk. Simdi bizler sizi davet ediyoruz sizler geliyorsunuz. Hos geldiniz, sefalar getirdiniz. Biz görevi devraldigimizda sizler ile, Sultangazili komsularimizla kocaman bir aile olduk dedik ve ilk günden evlerinizin kapisini çalip misafir olduk. Çekirdek bir aile iken kocaman bir aile olmusuz. 570 bin nüfuslu 15 mahalleden olusan kocaman bir aile" ifadelerini kullandi.

Esi Tuba Dursun’un yürüttügü projenin yakaladigi basariya dikkat çeken Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, "Çalismalariyla, gayretiyle, emek sarf etmeleriyle bazen gözyasi dökmeleriyle, bazen alin teriyle her daim bizim yanimizda olan Sultangazi’nin güçlü kadinlari hepiniz hos geldiniz, sefalar getirdiniz, serefler getirdiniz. Öncelikle kiymetli esim Tuba Hanim’a ve güçlü ekibine yürekten tesekkür ediyorum. Çünkü ’Hos Geldin Bebek’ programimiz bugün itibariyle 11 bin kisiye ulasmis durumda. Bu az bir sayi degil. Ancak is o kadar kolay degildir. Bu ise 1 ile baslandiginda, 10’lar ile baslandiginda 100’ler ile baslandiginda 11 bin sayisina ulasmanin kolay olmadigini biliyorduk. Bundan sonra çok daha fazla sayiya ulasacagiz. Esasinda 11 bin kadina ulasmis olmak, 11 bin kadinin gönlüne girebilmis olmak, 11 bin ailenin yüregine dokunmus olabilmek 5 yil içerisinde çok önemli bir meziyet. Bu sebeple ben Tuba Hanim’a ve kiymetli ekibine cani gönülden tesekkür ediyorum. Emeklerine saglik. Hemen hemen bütün kültür merkezlerimizde, kadin spor merkezleri, kadinlarin emegini çok daha güçlü hale getirecek meslek edindirme kurslari, çesitli el becerilerinin ortaya çikacagi seminerlerimiz, panellerimiz, çesitli atölyelerimizde kadini güçlü hale getirebilecek çalismalari yapiyoruz. Buralarda mekanlar olusturuyoruz. Ama eger bu ve benzeri programlarla gönlünüze dokunamamissak, gönlünüzde yer edinememissek emin olun yapilan islerin çok fazla bir anlami kalmiyor" ifadelerini kullandi.

Programda konusan AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskan Adayi Murat Kurum’un esi Sengül Kurum ise, "Seçim çalismasi yapiyoruz biliyorsunuz. Bu süreçte vaatlerinden bahsediyor Baskan Bey. Bu vaatlerde çocuklari ve anneleri de düsünüyor. Ben bu konuda da ona hem anne olarak, hem de seçmen olarak destek sunacagimi, sizlerin düsüncelerinizi ve fikirlerinizi ona ileterek bir an önce bunlarla ilgili çalisma yapacagimizi söylemek istiyorum" ifadelerini kullandi.

Yapilan konusmalarin ardindan “Hos Geldin Bebek” programi kapsaminda özenle hazirlanan ve anne ile bebeklerin temel ihtiyaçlari ve oyuncaklarin da bulundugu bebek çantalari annelere hediye edildi.

Programa bebegi ile katilan anne Dilan Ekinci, "Sultangazi Belediyesi tarafindan düzenlenen bu organizasyon çok güzeldi. Çok güzel bir bebek programi olusturmuslar. Verilen hediyeler çok güzeldi. Her sey için tesekkür ederiz" dedi.

Bir diger anne Sonbahar Ok, "Çok güzel bir etkinlik oldu. Geçen sene katildik. Bu sene yine katildik. Çok güzel oldu. Ne diyebilirim ki memnunuz, raziyiz" dedi.

Yasemin Kiliç, "Çok güzel geçti. Böyle güzel organizasyonlar oldu, çocuklar eglendi. Ben ilk defa katildim, ilk çocugum zaten" dedi.

Ayse Vayik, "Sayin Baskanimizi çok seviyoruz, saygilar dileriz, iyi ki var çok memnun kaldik" dedi.

Hayal Erol, "Her sey için çok tesekkür ederiz. Çantayi çok begendik. Her sey vardi içinde. Hepimiz bir araya geldik. Insallah oyumuz ona. Bu sene yine insallah baskan olur" dedi.

Program toplu halde çektirilen hatira fotograflarinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA