BM, Israil'in Yardim Bekleyen Filistinlilere Yönelik Saldirisini Kinadi

Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Israil’in Gazze Seridi’nde yardim bekleyen Filistinlilerin üzerine ates açtigi saldiriyi kinayarak, derhal insani ateskes çagrisinda bulundu.

BM, Israil'in Yardim Bekleyen Filistinlilere Yönelik Saldirisini Kinadi
Israil’in Gazze Seridi’nde yardim bekleyen Filistinlilerin üzerine ates açtigi saldiri BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafindan kinandi. Guterres’in Sözcüsü Stephane Dujarric yaptigi açiklamada, “Genel Sekreter, 30 binden fazla insanin öldügü ve 70 binden fazla insanin yaralandigi Gazze’deki çatismalarin trajik insani bilançosu karsisinda dehsete düstü. Trajik bir sekilde, enkaz altinda bilinmeyen sayida insan yatiyor” dedi.

Guterres’in Israil’in Gazze Seridi’nde yardim bekleyen Filistinlilere yönelik saldirisini kinadigini aktaran Dujarric, “Genel Sekreter bugün Gazze’nin kuzeyinde meydana gelen ve yüzden fazla insanin ararken öldügü ya da yaralandigi bildirilen olayi kinamaktadir. Birlesmis Milletler’in bir haftayi askin süredir yardim ulastiramadigi kusatma altindaki kuzeydekiler de dahil olmak üzere Gazze’deki çaresiz sivillerin acil yardima ihtiyaci vardir” dedi.

Guterres’in derhal insani ateskes saglanmasi ve tüm rehinelerin sartsiz olarak serbest birakilmasi çagrisini yineledigini vurgulayan Dujarric, Guterres’in kritik öneme sahip insani yardimlarin Gazze’ye ve Gazze’den ihtiyaç sahiplerine ulastirilabilmesi için bir kez daha acil adimlar atilmasi çagrisinda bulundugunu belirtti.



Saldirida 112 kisi hayatini kaybetti

Filistin Saglik Bakanligi Sözcüsü Esref el-Kudra yaptigi açiklamada, Israil ordusunun yardim bekleyen sivillere açtigi ateste hayatini kaybedenlerin sayisinin 112’ye yükseldigini belirtmis, bölgede hala ulasilamayan cesetlerin oldugunu aktarmisti. Saldirida 760 kisi de yaralanmisti.
Kaynak: İHA