Biden'dan Gazze'de Ateskes Açiklamasi Açiklamasi 'Muhtemelen Pazartesiye Kadar Olmaz Ama Umutluyum'

ABD Baskani Joe Biden, Gazze Seridi’nde gida yardimi bekleyen Filistinlilerin üzerine Israil tarafindan ates açilmasinin Israil ve Hamas arasindaki ateskes görüsmelerini “zorlastiracagini” belirterek, “Muhtemelen pazartesiye kadar olmaz ama umutluyum” dedi.

Biden'dan Gazze'de Ateskes Açiklamasi Açiklamasi 'Muhtemelen Pazartesiye Kadar Olmaz Ama Umutluyum'
Israil ordusunun Gazze Seridi’nde gida yardimi bekleyen Filistinlilerin üzerine ates açmasinin ardinda ABD Baskani Joe Biden, açiklamalarda bulundu. Biden, saldiri ile ilgili bilgileri kontrol ettiklerini ifade ederek, "Su anda bunu kontrol ediyoruz. Ne olduguna dair birbiriyle çelisen iki versiyon var. Henüz bir cevabim yok” dedi.

Bir gazetecinin Israil ve Hamas arasindaki ateskes görüsmelerine iliskin sorusuna cevap veren Biden, saldirinin ateskes görüsmelerini “zorlastiracagini” belirtti.

Pazartesi gününe kadar geçici bir ateskesin muhtemelen gerçeklesmeyecegini söyleyen Biden, "Bölgedeki insanlarla telefonda görüstüm. Muhtemelen pazartesiye kadar olmaz ama umutluyum" dedi.



Can kaybi 112’ye yükseldi

Filistin Saglik Bakanligi Sözcüsü Esref el-Kudra, Israil ordusunun Gazze sehrinin güneybatisinda yardim bekleyen sivillere açtigi ateste hayatini kaybedenlerin sayisinin 112’ye yükseldigini açiklamis, bölgede hala ulasilamayan cesetlerin oldugunu aktarmisti.

Biden saldiri öncesi ateskes için pazartesiyi isaret etmisti

Biden, geçtigimiz günlerde Gazze’de ateskes için yürütülen görüsmelerin ne zaman sonuçlanabilecegi yönündeki soruya, “Umarim hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danismanim (Jake Sullivan) bana yaklastigimizi söyledi.

Henüz isimiz bitmedi. Önümüzdeki pazartesiye kadar (4 Mart) ateskese varmamizi umuyorum” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA