Baser, Merkezefendi'de Egitim Seferberligi Baslatacak

Cumhur Ittifaki’nin Merkezefendi Belediye Baskan Adayi Ekrem Baser, 31 Mart’tan sonra Merkezefendi’de egitim seferberligi baslatacagini açikladi.

Baser, Merkezefendi'de Egitim Seferberligi Baslatacak


Cumhur Ittifaki’nin Merkezefendi Adayi Ekrem Baser’in projelerinin önemli bir kismi egitim alaninda yapacagini söyledi.

Türkiye’de bu alan en basarili ilk 5 il arasinda bulunan Denizli’de örgün egitimdeki basariyi farkli alanlara tasimakta kararli oldugunu ifade eden Baser, birbirinden önemli projeleri hayata geçirerek ilçeyi parmakla gösterilen egitim merkezi yapmak istedigini dile getirdi. Basarili çocuk ve gençlerin firsat esitsizligini ortadan kaldirmak adina ilçenin pek çok yerine ücretsiz hizmet verecek etüt merkezleri açacaklarini belirten Baser’in projeleri arasinda ihtiyaç sahibi ögrencilere kirtasiye destegi de bulunuyor. Lise ve üniversite sinavlarina hazirlanan ögrencilerin kariyer planlamalarina katki saglamasi için ülkenin önemli egitim kurumlarina ücretsiz egitim gezileri düzenleyeceklerini duyuran Baser, her alanda yetenekli gençlerin elinden tutulacagina da dikkat çekti.

Egitimden sanata her alanda destek

Örgün egitime yönelik desteklerin yani sira teknolojiden bilime, kültür-sanattan spora, genç ve kadin istihdaminin arttirilmasi odakli meslek edindirme kurslarina kadar toplumun tüm kesimlerini ilgilendirecek projeleri hayata geçirmeye hedefleyen Baser, ilçeli bu anlamda bir egitim üssüne dönüstürmeyi planliyor. Genç Bulusçular Atölyesi, Robotik Kotlama Egitim Merkezi, ara eleman ve kalifiye elemen yetistirmeye yönelik is edindirme kurslari ve 20 farkli alanda sürekli egitim merkezleri eliyle verilecek meslek edindirme kurslari Baser’in tüm detaylariyla hazirlayip programina koydugu projeleri arasinda yer aliyor. Baser, 10 bin çocuk ve 10 bin kadina ücretsiz spor kurslari verecegini de müjdeledi.

Yetenekli gençlerin elinden tutulacak

Müzik, resim, tiyatro gibi sanatin her alaninda genç yetenekleri kesfederek onlarin gerek ulusal gerekse dünya çapinda basarili olmalarina yönelik her türlü imkani seferber edeceklerini de vurgulayan Ak Partili Baser, Merkezefendi Belediyesi’nde bu konuda birimler kurulacagini dile getirdi.
Kaynak: İHA