ABD, Gazze'de Yardim Bekleyen Sivillere Yönelik Saldiriyi 'Ciddi Bir Olay' Olarak Nitelendirdi

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi tarafindan yapilan açiklamada, Beyaz Saray’in Gazze sehrinin güneybatisinda gida yardimi bekleyen Filistinlilere yönelik saldiriyi "ciddi bir olay" olarak nitelendirdigi ve saldirinin incelendigi ifade edildi.

Israil ordusunun Gazze sehrinin güneybatisinda gida yardimi bekleyen Filistinlilere ates açmasi sonucu 100’den fazla kisiyi öldürmesinin ardindan ABD tarafindan açiklama yapildi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi tarafindan yapilan açiklamada, Beyaz Saray’in Gazze sehrinin güneybatisinda gida yardimi bekleyen Filistinlilere yönelik saldiriyi "ciddi bir olay" olarak nitelendirdigi ve saldirinin incelendigi ifade edildi.

Geçici bir ateskes çagrisinda bulunulan açiklamada, "Masum insanlarin hayatini kaybetmesinin yasini tutuyor ve masum Filistinlilerin sadece ailelerini doyurmaya çalistigi Gazze’deki vahim insani durumun farkindayiz. Bu durum, muhtemel bir geçici ateskes de dahil olmak üzere Gazze’ye insani yardim akisinin genisletilmesi ve sürdürülmesinin önemini vurgulamaktadir. Bu sonuca ulasmak için gece gündüz çalismaya devam ediyoruz" denildi.

Filistin Saglik Bakanligi, Gazze sehrinin güneybatisinda yardim bekleyen kalabaliga Israil ordusu tarafindan açilan ateste 104 kisinin hayatini kaybettigini, 760 kisinin de yaralandigini açikladi.

Kaynak: İHA