Soydan Açiklamasi 'Mersin'in Kent Dinamikleri Ile Barisik Bir Yönetim Modeli Uygulama Noktasinda Kararliyiz'

Cumhur Ittifaki İçel Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Serdar Soydan, muhtarlarla bir araya geldigi toplantida, "İçel’in kent dinamikleri ile barisik bir yönetim modeli uygulama noktasinda kararliyiz" dedi.

Soydan Açiklamasi 'Mersin'in Kent Dinamikleri Ile Barisik Bir Yönetim Modeli Uygulama Noktasinda Kararliyiz'
Cumhur Ittifaki İçel Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Soydan, Mezitli ve Toroslar ilçelerindeki muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlarin demokrasinin mihenk taslari oldugunu belirten Soydan, "Devlet ile vatandaslarimiz arasinda köprü olan en önemli kurumlardan biridir. Siz degerli muhtarlarimizla gerek ilçe gerekse il baskanligim döneminde hem kentimiz, hem de ilçelerimiz adina güzel hizmetlere beraber imza attik. Muhtarlarimiza, 31 Mart’tan sonra da her daim istisare içinde olacagimizin sözünü veriyorum. Hizmet nereye yapilacaksa orada yasayan vatandaslarimizin, muhtarlarin fikri alinmak zorundadir. Çünkü o yerin güzelliklerini de sorunlarini da en iyi onlar bilir" diye konustu.



"İçel hepimiz için özel bir sehirdir"

İçel’in kentte yasayan herkes için özel bir sehir oldugunu vurgulayan Soydan, "Bu cennet sehirde 31 Mart’tan sonra artik projeleri ile anilan bir yerel yönetim hayalimiz var. İçel’in kent dinamikleri ile barisik bir yönetim modeli uygulama noktasinda kararliyiz. Tüm ilçelerimizde yapilacak sosyal yardimlardan ve projelerden ilk etapta muhtarlarimiz haberdar olacak ve her daim yaninizda olacagiz. Orasi ilçe belediyesi yetkisinde, bizim yol agimizda degil gibi kaygilariniz olmayacak. Sizi seçmenlerinize karsi mahcup etmemek adina büyüksehir belediyesinin gücü hep yaninizda olacak" seklinde konustu.



"Kaybedecek 5 yil daha yok"

"İçel’in kaybedecek 5 yili daha yok" diyen Soydan, sözlerine söyle devam etti: "Diger büyüksehirlerde yer alan otoban gibi bulvarlari, tesisleri hayata geçirmek istiyoruz. Göreve geldigimiz taktirde bunu gözle görülür bir sekilde ilk 5 yil içinde gerçeklestirecegiz. İçel’in trafik ve içme suyu sorununu bir an önce çözecegiz. Biz çözümü biliyoruz. Çünkü isimize hakimiz. Biz öyle bir cennet sehirde yasiyoruz ki binlerce hektarlik tarim arazisi ile birçok üründe üretim rekoltelerinde hep üst siralardayiz. Göreve gelir gelmez ilk islerimizden biri Tarim AS’yi kurup, çiftçilerimizin maliyetlerini minimum seviyeye çekmek olacak. Bitki Sagligi Merkezi’ni hayata geçirip ziraat mühendislerimizle çiftçilerimize katki sunacagiz. Gübre, zirai ilaç, sulama suyu borusu gibi destekler sunacagiz. Üretilen ürünlerin pazarlanmasi için de birimler kurup, ürünlerin islenmesi noktasinda tesisleri hayata geçirecegiz. Böylece hem ürünler degerlenecek hem de istihdam saglayacak projeler üretecegiz."

"Yapacaklarimizin arkasindayiz"

Vizyoner projelerle kente deger katacaklarina isaret eden Soydan, "Hiç merak etmeyin, Cumhur Ittifaki sizlerin, hemserilerimizin destegi ile gümbür gümbür geliyor. Biz açigiz, netiz. Yapacaklarimizin arkasindayiz. Projeleri de Cumhur ittifaki olarak biz yapariz diyoruz. Muhtarlarim beni iyi tanirlar. Görevimi emir addederek elimden gelenin fazlasini yapma gayreti içerisinde olurum. 31 Mart’tan sonra tevazu, samimiyet ve gayretle hemserilerimizin hizmetinde olacagiz. Bundan kimsenin süphesi olmasin" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA