'Kalkan-13' Operasyonlarinda, 42 Göçmen Kaçakçiligi Organizatörü Ve 333 Düzensiz Göçmen Yakalandi

Göçmen kaçakçiligi organizatörlerine yönelik gerçeklestirilen “Kalkan-13” Operasyonlarinda; 42 göçmen kaçakçiligi organizatörü ve 333 düzensiz göçmen yakalandi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’nin sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, göçmen kaçakçiligi organizatörlerine yönelik gerçeklestirilen “Kalkan-13” Operasyonlarinda; 42 göçmen kaçakçiligi organizatörü ve 333 düzensiz göçmenin yakalandigi kaydedildi. Açiklamada operasyonlarla ilgili su ayrintilara yer verildi:

Emniyet Genel Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Daire Baskanligi koordinesinde; Diyarbakir Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar sonucu; Iran üzerinden düzensiz göçmenleri ülkemize sokmaya çalisan, hesap incelemelerinde 10 milyon TL’nin üzerine hesap hareketliligi tespit edilen ve göçmen kaçakçiligi yapan organize suç örgütüne yönelik Diyarbakir merkezli Van, Sanliurfa, Gaziantep, Izmir ve Düzce’de yapilan operasyonlarda; 31 örgüt üyesi göçmen kaçakçiligi organizatörü yakalandi. Yabanci uyruklu örgüt elebasinin da içerisinde bulundugu 17’si tutuklandi, digerlerinin islemleri devam ediyor.

Sanliurfa Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügünce göçmen kaçakçiligi organizatörlerine yönelik yapilan operasyonlarda; 6 göçmen kaçakçiligi organizatörü yakalandi. 4’ü tutuklandi. 2’si hakkinda adli kontrol karari verildi.

Adana Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügünce göçmen kaçakçiligi organizatörlerine yönelik yapilan operasyonlarda; 4 göçmen kaçakçiligi organizatörü yakalandi. 2’si tutuklandi, 2’si hakkinda adli kontrol karari verildi.

Batman Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügünce yürütülen çalismalar sonucu bir tirda yapilan aramada; 1 göçmen kaçakçiligi organizatörü yakalandi ve hakkinda adli islemler baslatildi. Yakalanan düzensiz göçmenler, Il Göç Idaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sinir disi islemleri baslatildi.

Operasyonlar sonucu; ruhsatsiz tüfeklere, çok sayida cep telefonu ve simkart ile çok miktarda dövize el konuldu.
Kaynak: İHA