Gümrük Muhafaza Ekipleri Bir Ayda 4 Milyar 200 Milyon Liralik Kaçak Esya Ve Uyusturucu Ele Geçirdi

Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ekiplerince bu yilin subat ayinda geçen yilin ayni ayina göre yüzde 215 artisla 4 milyar 200 milyon lira degerinde kaçak esya ve uyusturucu madde yakalamasi gerçeklestirildi.

Gümrük Muhafaza Ekipleri Bir Ayda 4 Milyar 200 Milyon Liralik Kaçak Esya Ve Uyusturucu Ele Geçirdi
Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ekiplerince basta gümrüklü sahalar olmak üzere Türkiye’nin farkli noktalarinda kaçakçilikla mücadele faaliyetleri hiz kesmeden sürdürülüyor. Gelistirilmis risk analizi çalismalari ve alinan istihbarat bilgileri dogrultusunda hedef odakli operasyonlar gerçeklestirilerek, her geçen gün daha fazla kamu zararinin önüne geçiliyor. Gümrük Muhafaza birimlerince yürütülen basarili operasyonlar neticesinde bu yilin subat ayinda 2023 yili Subat ayina göre yüzde 215 artisla 4 milyar 200 milyon Türk lirasi degerinde kaçak esya ve uyusturucu madde yakalamasi gerçeklestirildi.

Gümrük Muhafaza birimlerince toplum sagligina ve refahina büyük tehdit olusturan, terör örgütlerine finansman kaynagi olan uyusturucu tacirlerine darbe vurulmaya devam edildi. Her yil oldugu gibi 2024 yili ilk çeyreginde de rekor uyusturucu yakalamalariyla suça karsi caydiricilik ve farkindalik arttirildi. Basta uyusturucu kaçakçiligi olmak üzere ülke ekonomisine zarar vererek haksiz rekabet ortami olusturan akaryakit, tütün, tütün mamulü, içki, gida, tibbi malzeme, tekstil, elektrik-elektronik esya ve otomobil gibi çok çesitli esyanin kaçakçiligi ile mücadeleye araliksiz devam ediliyor. Gümrük Muhafaza birimleri, tüm ülke sathinda 7 gün 24 saat yürüttügü çalismalarla kaçakçilara ve kaçakçiliga geçit vermeme kararliligini sürdürüyor.
Kaynak: İHA